fbpx

Telo po smrti razstavni eksponat

Novice

V Torontu je precej prahu dvignila odločitev neke ženske, da po smrti dovoli, da se njeno telo s postopkom plastinacije ohrani in prikaže na razstavi. Gre za potujočo razstavo Body Worlds, ki v tem času gostuje v Torontu, organizira pa jo Nemški inštitut za plastinacijo. Razstavo je menda po vsem svetu videlo že vec kot […]

V Torontu je precej prahu dvignila odločitev neke ženske, da po smrti dovoli, da se njeno telo s postopkom plastinacije ohrani in prikaže na razstavi. Gre za potujočo razstavo Body Worlds, ki v tem času gostuje v Torontu, organizira pa jo Nemški inštitut za plastinacijo. Razstavo je menda po vsem svetu videlo že vec kot 16 milijonov ljudi. Inštitut sicer razpolaga s približno 6.000 trupli.

Na razstavi prikazujejo notranjost človeškega telesa, kosti, mišice, kite, živce, ožilje in organe. Med eksponati so tudi embrii, fetusi in tudi noseča ženska, ki je umrla s fetusom v maternici. Razstava, s katero želi inštitut izobraževati ljudi, je v preteklosti že sprožila proteste v Nemčiji, češ da so med trupli tudi tista iz sodnih usmrtitev na Kitajskem.Inštitut je take govorice odločno zanikal.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!