fbpx

Top 5 turških plaž

Potovanja

Turčija se je v zadnjih letih razvila v eno najprivlačnejših počitniških destinacij.

# Plava laguna, Ölüdeniz

Plava laguna se nahaja v zaščitenem nacionalnem parku, kjer se mešata Egejsko morje s Sredozemljem, v ozadju pa se dviguje gorovje Babadag, ki je odlično izhodišče za ljubitelje jadralnega padalstva.

Turkišfud: “Turčija je lepa in veliko je za videt, ne pokvari si razpoloženja še z vsiljivimi prodajalci.”

Ölüdeniz

# Patara, Gelemiş

18 kilometrov dolga plaža Patara se nahaja v bližini likijskega mesta Patara na območju nacionalnega parka, bogatega z različnimi vrstami ptic in želv.

# Cleopatra, Alanya

Alanya postaja vedno bolj priljubljeno turistično letovišče. Obsega približno 2,5 kilometra dolgo peščeno obalo, zaradi plitve vode ob obalnem pasu pa je primerna tudi za najmlajše. Navdušence nad vodnimi športi bodo razvselili stalni valovi.

Cleopatra

# Iztuzu, Dalyan

Plaža Iztuzu predstavlja enega najpomembnejših habitatov za gnezdenje želv v tem delu sveta. Z ene strani jo je oblikovala reka Delta, z druge pa Sredozemsko morje in danes predstavlja popolno mesto za oddih.

V Antalyii je pretežno skalnata in zelo strama obala, razen dveh, treh plaž. Ena je Konyalti (velik zaliv), ki je iz okroglih majhnih prodnikov (kamenčkov). Plaža je zelo dolga (meni se zdi, kakšne 3 km ali pa še več) in večina hotelov je lociranih v bližini te plaže. Druga se imenuje Lara (v bližini slapov), ki je pa veliko manjša kot Konyalti.Tretja pa je ob mini mestni marini in je mivkasta.Pri prvih dveh plaže ni treba plačati – samo senčnik in ležalnik, če želiš. Itako so pa kamenčki tako vroči, da je na njih nemogoče ležati.Na tretjo pa plačaš vstopnino in imaš potem ležalnike in senčnike zastonj. Lahko pa si najdeš svoj dostop po zelo strmih skalah, a moraš biti zelo pazljiva. Jaz sem bila konce junija-začetek julija in sem se imela super. Ker je bilo že takrat tako vroče, sva opustila misel na kakšen daljši izlet npr. Pamukale in sva raziskovala mesto in bližnjo okolico, pa se nama je zdelo čisto dovolj.”

# Kaputaş, Kaş

Plaža Kaputaş se nahaja ob obalni cesti, ki povezuje sredozemski mesti Kaş in Kalkan, do nje pa se je potrebno spustiti po 187 strmih stopnicah navzdol. Splača se priti tudi, če boste hojo preskočili, saj vrh pečin ponuja prekrasen razgled na morje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kaputaş

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!