fbpx

Top 5 turških plaž

Potovanja

Turčija se je v zadnjih letih razvila v eno najprivlačnejših počitniških destinacij.

# Plava laguna, Ölüdeniz

Plava laguna se nahaja v zaščitenem nacionalnem parku, kjer se mešata Egejsko morje s Sredozemljem, v ozadju pa se dviguje gorovje Babadag, ki je odlično izhodišče za ljubitelje jadralnega padalstva.

Turkišfud: “Turčija je lepa in veliko je za videt, ne pokvari si razpoloženja še z vsiljivimi prodajalci.”

Ölüdeniz

# Patara, Gelemiş

18 kilometrov dolga plaža Patara se nahaja v bližini likijskega mesta Patara na območju nacionalnega parka, bogatega z različnimi vrstami ptic in želv.

# Cleopatra, Alanya

Alanya postaja vedno bolj priljubljeno turistično letovišče. Obsega približno 2,5 kilometra dolgo peščeno obalo, zaradi plitve vode ob obalnem pasu pa je primerna tudi za najmlajše. Navdušence nad vodnimi športi bodo razvselili stalni valovi.

Cleopatra

# Iztuzu, Dalyan

Plaža Iztuzu predstavlja enega najpomembnejših habitatov za gnezdenje želv v tem delu sveta. Z ene strani jo je oblikovala reka Delta, z druge pa Sredozemsko morje in danes predstavlja popolno mesto za oddih.

V Antalyii je pretežno skalnata in zelo strama obala, razen dveh, treh plaž. Ena je Konyalti (velik zaliv), ki je iz okroglih majhnih prodnikov (kamenčkov). Plaža je zelo dolga (meni se zdi, kakšne 3 km ali pa še več) in večina hotelov je lociranih v bližini te plaže. Druga se imenuje Lara (v bližini slapov), ki je pa veliko manjša kot Konyalti.Tretja pa je ob mini mestni marini in je mivkasta.Pri prvih dveh plaže ni treba plačati – samo senčnik in ležalnik, če želiš. Itako so pa kamenčki tako vroči, da je na njih nemogoče ležati.Na tretjo pa plačaš vstopnino in imaš potem ležalnike in senčnike zastonj. Lahko pa si najdeš svoj dostop po zelo strmih skalah, a moraš biti zelo pazljiva. Jaz sem bila konce junija-začetek julija in sem se imela super. Ker je bilo že takrat tako vroče, sva opustila misel na kakšen daljši izlet npr. Pamukale in sva raziskovala mesto in bližnjo okolico, pa se nama je zdelo čisto dovolj.”

# Kaputaş, Kaş

Plaža Kaputaş se nahaja ob obalni cesti, ki povezuje sredozemski mesti Kaş in Kalkan, do nje pa se je potrebno spustiti po 187 strmih stopnicah navzdol. Splača se priti tudi, če boste hojo preskočili, saj vrh pečin ponuja prekrasen razgled na morje.

Kaputaş

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.
 • Nataša Briški, Tina Cipot in Iza Sia Login iz rubrike #ustavise
  V preteklih letih smo imeli slogane ... in pomisli nase, in premagaj strah, in povej, in prisluhni ... In ker danes še posebej spoznavamo, da smo #drugdrugemudarilo, združujemo izjemne posameznike in delimo njihove zapise preteklih let.