fbpx

27. pohod po Jurčičevi poti – 7. marec 2020 – z vlakom brezplačno

Aktualno, Zanimivosti

27. Pohod po Jurčičevi poti, bo že tradicionalno potekal prvo soboto v marcu (7. marec 2020), s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore.

Letošnji pohod poteka pod sloganom Poti knjige, saj bodo pohodniki lahko med potjo spoznavali zgodovino knjige na Slovenskem. V času digitalne tehnologije želijo skupaj s sodelujočimi ustanovami, to so Grad Bogenšperk, Muzej krščanstva na Slovenskem, Jurčičeva domačija, Frančiškanski samostan Novo mesto in Trubarjeva domačija.

Preberi tudi: Od Višnje Gore do Muljave

Spremljevalne dejavnosti

Spoznali bomo lahko skupni projekt Poti knjige, ob kamišibaju prisluhnili pripovedovanju Jurčičevih del ter obiskali literarne stojnice, med drugimi tudi stojnico Knjižnice Ivančna Gorica s knjigami domačih avtorjev in knjigami o naših krajih.

Z vlakom BREZPLAČNO do Višnje Gore

Na Slovenskih železnicah smo pripravili dva posebna vlaka, ki bosta pohodnike brezplačno zapeljala do Višnje Gore, kjer  bo med 7. in 10. uro, start pohoda. Pohodniki tam poravnajo startnino (3 evre) in pred Mestno hišo opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. Povratek s posebnima vlakoma bo iz Ivančne Gorice. Vsak potnik mora brezplačno vozovnico dvigniti na prodajnih mestih na železniških postajah.

Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti, ker iz naših krajev izvira kranjska sivka, pa bodo za medeni zajtrk poskrbeli domači čebelarji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]