fbpx

27. pohod po Jurčičevi poti – 7. marec 2020 – z vlakom brezplačno

Aktualno, Zanimivosti

27. Pohod po Jurčičevi poti, bo že tradicionalno potekal prvo soboto v marcu (7. marec 2020), s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore.

Letošnji pohod poteka pod sloganom Poti knjige, saj bodo pohodniki lahko med potjo spoznavali zgodovino knjige na Slovenskem. V času digitalne tehnologije želijo skupaj s sodelujočimi ustanovami, to so Grad Bogenšperk, Muzej krščanstva na Slovenskem, Jurčičeva domačija, Frančiškanski samostan Novo mesto in Trubarjeva domačija.

Preberi tudi: Od Višnje Gore do Muljave

Spremljevalne dejavnosti

Spoznali bomo lahko skupni projekt Poti knjige, ob kamišibaju prisluhnili pripovedovanju Jurčičevih del ter obiskali literarne stojnice, med drugimi tudi stojnico Knjižnice Ivančna Gorica s knjigami domačih avtorjev in knjigami o naših krajih.

Z vlakom BREZPLAČNO do Višnje Gore

Na Slovenskih železnicah smo pripravili dva posebna vlaka, ki bosta pohodnike brezplačno zapeljala do Višnje Gore, kjer  bo med 7. in 10. uro, start pohoda. Pohodniki tam poravnajo startnino (3 evre) in pred Mestno hišo opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. Povratek s posebnima vlakoma bo iz Ivančne Gorice. Vsak potnik mora brezplačno vozovnico dvigniti na prodajnih mestih na železniških postajah.

Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti, ker iz naših krajev izvira kranjska sivka, pa bodo za medeni zajtrk poskrbeli domači čebelarji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.