fbpx

Tri prevare, s katerimi vas želijo prinesti okoli v tujini

Potovanja

Izognite se naslednjim trem prevaram na potovanju.

# Brezplačne zapestnice

Prijazni prodajalec vam na ulici okoli zapestja zaveže zapestnico in od vas zahteva plačilo. Ko se uprete in jo želite odstraniti, ta zažene vik in krik ter vas obtoži goljufije. Če se znajdete v podobni situaciji, ne dovolite, da se zapestnica znajde na vaši roki.

# Izgubljen nakit

Če vas na ulici ustavi neznanec in vas prepričuje, da je na tleh našel vaš nakit, mu ne posvečajte pozornosti. V zameno za vrnjen nakit bo od vas zahteval finančno nagrado.

# Praske na izposojenih vozilih

Če si na potovanju izposodite avto ali motor, preverite, ali so na njem praske in vozilo fotografirajte. Na tak način se boste izognili plačilu škode, ki jo je povzročil nekdo pred vami.

LeoVinci: “Bi predlagal še hrvaško Učko (vrh Vojak) ki je tudi dostopen z avtom in je zelo lep razgled. Ampak zna biti gužva tam s temi avti in ne garantiram, da je vedno možno pripeljat do vrha. Spodaj je pa cesta ozka in zato neprimerna za parkiranje kje nižje.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]