fbpx

Tri prevare, s katerimi vas želijo prinesti okoli v tujini

Potovanja

Izognite se naslednjim trem prevaram na potovanju.

# Brezplačne zapestnice

Prijazni prodajalec vam na ulici okoli zapestja zaveže zapestnico in od vas zahteva plačilo. Ko se uprete in jo želite odstraniti, ta zažene vik in krik ter vas obtoži goljufije. Če se znajdete v podobni situaciji, ne dovolite, da se zapestnica znajde na vaši roki.

# Izgubljen nakit

Če vas na ulici ustavi neznanec in vas prepričuje, da je na tleh našel vaš nakit, mu ne posvečajte pozornosti. V zameno za vrnjen nakit bo od vas zahteval finančno nagrado.

# Praske na izposojenih vozilih

Če si na potovanju izposodite avto ali motor, preverite, ali so na njem praske in vozilo fotografirajte. Na tak način se boste izognili plačilu škode, ki jo je povzročil nekdo pred vami.

LeoVinci: “Bi predlagal še hrvaško Učko (vrh Vojak) ki je tudi dostopen z avtom in je zelo lep razgled. Ampak zna biti gužva tam s temi avti in ne garantiram, da je vedno možno pripeljat do vrha. Spodaj je pa cesta ozka in zato neprimerna za parkiranje kje nižje.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.