fbpx

Najboljše ideje za izlete med zimskimi počitnicami

Novice

Bližajo se zimske počitnice – teden dni, ki jih lahko starši v družbi svojih otrok preživite v raziskovanju lepot Slovenije ali pa tujine.

Ker se je stresno vsako leto odločati in načrtovati, kam se odpraviti s celo družino, smo vam letos pripravili seznam idej, kje in kako preživeti zimske počitnice.

Na toplo v terme

Terme so idealen kraj za preživljanje dopusta z družino. Otroci se lahko kopajo, igrajo in spuščajo po toboganih, starši si lahko privoščijo obisk savn ali kako masažo.

Da vam ni treba skrbeti niti za prevoz in parkiranje, imate možnost, da svoj oddih začnete že pred vrati doma in v terme potujete z vlakom. Vaši otroci bodo zagotovo veseli, da se jim lahko posvečate celo pot do kraja, kjer boste počitnikovali, in z njimi igrate družabne igrice.

     Z zdraviliškim vlakom se lahko zapeljete naravnost v toplice.

Zdraviliški vlak Slovenskih železnic vas lahko popelje v Thermano Laško in Terme Olimija, kjer vas čakajo še dodatni popusti za imetnike dnevne povratne karte za zdraviliški vlak. Za Zdravilišče in Wellness park Laško veljajo popusti vsak dan v tednu, v Termah Olimije pa ob sobotah. V Thermani Laško lahko z vstopnico pridobite 20 odstotni popust za kopanje in savno ter 10 odstotni popust za zdravstvene in wellness storitve, v Thermani Park Laško pa 20 odstotni popust za nakup vstopnice za bazen in savno ter 10 odstotni popust za wellness storitve. V Termah Olimije vas pričakuje 30 odstotni popust za odrasle in 50 odstotni popust za otroke do 12. leta starosti.

Na pustolovščino pod površje zemlje

Postojnska jama in Škocjanske jame so z razlogom znane po celem svetu. Lepota našega podzemlja je nekaj, kar je treba izkusiti tudi v krogu družine. Obisk jam je pripraven tudi pozimi, saj je v njih stalna temperatura, poleg tega pa nam izleta v jame ne more pokvariti niti nepredvidljivo vreme, ki nam nagaja zadnje čase. Seveda pa v primeru lepega vremena v Postojni nikar ne zamudite ogleda Predjamskega gradu.

V Postojnski jami ne pozabite pozdraviti Človeške ribice, ki jami daje poseben čar.

Če se želite z vlakom zapeljati v Škocjanske jame, vas bo vlak pripeljal do Divače, od tam pa vas bo brezplačen avtobus popeljal naravnost do jam. Za ogled Postojnskih jam pa se z vlakom lahko zapeljete naravnost do Postojne, kjer je tudi najvišje ležeča železniška postaja v Sloveniji.

Aktiven oddih na snegu

Seveda pa zimskih počitnic ni brez uživanja na snegu. Z družino se odpravite na Vogel in se spustite po zasneženih strminah ter hkrati uživajte v razgledu na Bled in Bohinj.

Privoščite si smučarski paket s povratno vozovnico za vlak od Ljubljane ali Sežane do Bohinjske Bistrice. V paketu boste dobili še dnevne smučarske vozovnice, povratni prevoz s ski busom iz Bohinjske Bistrice do spodnje postaje žičnice Vogel in kosilo v restavraciji Viharnik na Voglu.

Uživajte v zimskih počitnicah v krogu svoje družine in svojim otrokom privoščite pravo zimsko doživetje.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.