fbpx

Najboljše ideje za izlete med zimskimi počitnicami

Novice

Bližajo se zimske počitnice – teden dni, ki jih lahko starši v družbi svojih otrok preživite v raziskovanju lepot Slovenije ali pa tujine.

Ker se je stresno vsako leto odločati in načrtovati, kam se odpraviti s celo družino, smo vam letos pripravili seznam idej, kje in kako preživeti zimske počitnice.

Na toplo v terme

Terme so idealen kraj za preživljanje dopusta z družino. Otroci se lahko kopajo, igrajo in spuščajo po toboganih, starši si lahko privoščijo obisk savn ali kako masažo.

Da vam ni treba skrbeti niti za prevoz in parkiranje, imate možnost, da svoj oddih začnete že pred vrati doma in v terme potujete z vlakom. Vaši otroci bodo zagotovo veseli, da se jim lahko posvečate celo pot do kraja, kjer boste počitnikovali, in z njimi igrate družabne igrice.

     Z zdraviliškim vlakom se lahko zapeljete naravnost v toplice.

Zdraviliški vlak Slovenskih železnic vas lahko popelje v Thermano Laško in Terme Olimija, kjer vas čakajo še dodatni popusti za imetnike dnevne povratne karte za zdraviliški vlak. Za Zdravilišče in Wellness park Laško veljajo popusti vsak dan v tednu, v Termah Olimije pa ob sobotah. V Thermani Laško lahko z vstopnico pridobite 20 odstotni popust za kopanje in savno ter 10 odstotni popust za zdravstvene in wellness storitve, v Thermani Park Laško pa 20 odstotni popust za nakup vstopnice za bazen in savno ter 10 odstotni popust za wellness storitve. V Termah Olimije vas pričakuje 30 odstotni popust za odrasle in 50 odstotni popust za otroke do 12. leta starosti.

Na pustolovščino pod površje zemlje

Postojnska jama in Škocjanske jame so z razlogom znane po celem svetu. Lepota našega podzemlja je nekaj, kar je treba izkusiti tudi v krogu družine. Obisk jam je pripraven tudi pozimi, saj je v njih stalna temperatura, poleg tega pa nam izleta v jame ne more pokvariti niti nepredvidljivo vreme, ki nam nagaja zadnje čase. Seveda pa v primeru lepega vremena v Postojni nikar ne zamudite ogleda Predjamskega gradu.

V Postojnski jami ne pozabite pozdraviti Človeške ribice, ki jami daje poseben čar.

Če se želite z vlakom zapeljati v Škocjanske jame, vas bo vlak pripeljal do Divače, od tam pa vas bo brezplačen avtobus popeljal naravnost do jam. Za ogled Postojnskih jam pa se z vlakom lahko zapeljete naravnost do Postojne, kjer je tudi najvišje ležeča železniška postaja v Sloveniji.

Aktiven oddih na snegu

Seveda pa zimskih počitnic ni brez uživanja na snegu. Z družino se odpravite na Vogel in se spustite po zasneženih strminah ter hkrati uživajte v razgledu na Bled in Bohinj.

Privoščite si smučarski paket s povratno vozovnico za vlak od Ljubljane ali Sežane do Bohinjske Bistrice. V paketu boste dobili še dnevne smučarske vozovnice, povratni prevoz s ski busom iz Bohinjske Bistrice do spodnje postaje žičnice Vogel in kosilo v restavraciji Viharnik na Voglu.

Uživajte v zimskih počitnicah v krogu svoje družine in svojim otrokom privoščite pravo zimsko doživetje.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.