fbpx

Tunizijski poslovneži so naklonjeni tujcem

Novice

Tunizija postaja s svojimi najpomembnejšimi vejami industrije, industrijo nafte, tekstilno industrijo in predelavo fosfatov, vedno bolj zanimiva za tuje poslovne partnerje. Največje poslovno središče Tunizije je predel Berges du Lac severno od centraglavnega mesta Tunis, tukaj se nahaja tudi hotel Gammarth, ki je zaradi lokacije najbolj priljubljen med poslovneži. V bližini leži tudi mednarodno letališče […]

Tunizija postaja s svojimi najpomembnejšimi vejami industrije, industrijo nafte, tekstilno industrijo in predelavo fosfatov, vedno bolj zanimiva za tuje poslovne partnerje.

Največje poslovno središče Tunizije je predel Berges du Lac severno od centraglavnega mesta Tunis, tukaj se nahaja tudi hotel Gammarth, ki je zaradi lokacije najbolj priljubljen med poslovneži. V bližini leži tudi mednarodno letališče Tunis Carthage, s katerega se najlažje pripeljete do centra s taksijem (15 minut), ki vas bo stal približno 4 do 5 Td. Tunizijski poslovneži so načeloma vljudni, prijazni, izobraženi in naklonjeni zahodni kulturi. Kljub temu pa bodite, če se odpravljate tja, obzirni do islamskih običajev in lokalnih navad.

Izognite se pogovorom o notranji politiki. Za Slovence, kot za večino Evropejcev, in Američane viza ni potrebna, če boste v Tuniziji bivali manj kot tri mesece. V restavracijah je navada, da dá gost 10% do 15% napitnine, tudi sobarice in portirji dobijo napitnino, taksisti pa po presoji posameznega potnika. Če ste mlajši od 21 let, v Tuniziji ne smete kupovati alkoholnih pijač. Uradi in banke so poleti odprti le dopoldan, trgovine pa imajo navadno deljen delovni čas. 99% Tunizijcev je muslimanov, uradni jezik je arabščina, govorijo pa tudi francosko.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]