fbpx

Tunizijski poslovneži so naklonjeni tujcem

Novice

Tunizija postaja s svojimi najpomembnejšimi vejami industrije, industrijo nafte, tekstilno industrijo in predelavo fosfatov, vedno bolj zanimiva za tuje poslovne partnerje. Največje poslovno središče Tunizije je predel Berges du Lac severno od centraglavnega mesta Tunis, tukaj se nahaja tudi hotel Gammarth, ki je zaradi lokacije najbolj priljubljen med poslovneži. V bližini leži tudi mednarodno letališče […]

Tunizija postaja s svojimi najpomembnejšimi vejami industrije, industrijo nafte, tekstilno industrijo in predelavo fosfatov, vedno bolj zanimiva za tuje poslovne partnerje.

Največje poslovno središče Tunizije je predel Berges du Lac severno od centraglavnega mesta Tunis, tukaj se nahaja tudi hotel Gammarth, ki je zaradi lokacije najbolj priljubljen med poslovneži. V bližini leži tudi mednarodno letališče Tunis Carthage, s katerega se najlažje pripeljete do centra s taksijem (15 minut), ki vas bo stal približno 4 do 5 Td. Tunizijski poslovneži so načeloma vljudni, prijazni, izobraženi in naklonjeni zahodni kulturi. Kljub temu pa bodite, če se odpravljate tja, obzirni do islamskih običajev in lokalnih navad.

Izognite se pogovorom o notranji politiki. Za Slovence, kot za večino Evropejcev, in Američane viza ni potrebna, če boste v Tuniziji bivali manj kot tri mesece. V restavracijah je navada, da dá gost 10% do 15% napitnine, tudi sobarice in portirji dobijo napitnino, taksisti pa po presoji posameznega potnika. Če ste mlajši od 21 let, v Tuniziji ne smete kupovati alkoholnih pijač. Uradi in banke so poleti odprti le dopoldan, trgovine pa imajo navadno deljen delovni čas. 99% Tunizijcev je muslimanov, uradni jezik je arabščina, govorijo pa tudi francosko.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!