fbpx

HRVAŠKA: avanturistična tekmovanja

Novice

Adventure race oz. Avanturistično tekmovanje je ekspedicijsko multidisciplinarno  tekmovanje, v katerem morajo štiri ali dvočlanske ekipe premagati določeno pot, pri tem pa je dovoljena le uporaba prevoznih sredstev, ki niso na motorni pogon. Prvo tovrstno tekmovanje je na Hrvaškem potekalo leta 2000, v organizaciji splitskega združenja Spirit, sodelujoči pa so se pomerili v kajakaštvu, prostemu […]

Adventure race oz. Avanturistično tekmovanje je ekspedicijsko multidisciplinarno  tekmovanje, v katerem morajo štiri ali dvočlanske ekipe premagati določeno pot, pri tem pa je dovoljena le uporaba prevoznih sredstev, ki niso na motorni pogon.

Prvo tovrstno tekmovanje je na Hrvaškem potekalo leta 2000, v organizaciji splitskega združenja Spirit, sodelujoči pa so se pomerili v kajakaštvu, prostemu plezanju, raftingu, kolesarstvu, trekkingu, canyoningu, na progi dolgi 140 kilometrov. Letos se za adrenalinskimi tekmovanji lahko podate v  Paklenico (27. marec), na Hvar (7. in 8.maj) ter v Dubrovnik (2. oktober), za najbolj drzne pa se pripravlja  pravi pustolovski izziv, Cro Adventure Cup tekmovanje, ki bo trajalo od marca do oktobra, na različnih mestih hrvaške obale. Vse zaljubljence v planine in svež gorski zrak z malo več kondicije,  bo zagotovo privabil tridnevni planinski maraton Velebitski trekking, ki bo letos potekal od 9. – 11. julija.

V tekmovanju, ki bo razdeljeno v  več težavnostnih stopenj, bodo morali sodelujoči s sabo nositi vso predpisano opremo, se orientirati po različnih terenih, načrtovati potrebne zaloge hrane in načrtovati čas spanja in počitka ter se strogo držati vseh pravil tekme, še posebej ekoloških.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!