fbpx

Urška Orlič: Zjutraj imam največ energije

Ambasadorji

Urška Orlič začenja dan s sprehodom z Rozo, 11. letno psičko, ki ne vstaja več tako rada, kot je včasih. Zgodnja ura ni več zanjo, ampak za Urško pa je.

Urska Orlic

“Za pozitivno naravnan dan se odločim vsako jutro znova,” nam zaupa svoj recept Urška Orlič, blogerka. (Foto: Vanjo Grobljar)

Kdaj vstajate in kako začenjate dan?

Vstajam ob šestih. Niti ni tako zelo zgodaj, poleti po navadi prej in jo mahnem okoli visečega mostu. Zdaj sem v obdobju, ko jutranjo telovadbo preskočim in grem naokoli raje popoldan. Zjutraj opravim vse, kar je potrebno, da dokaj normalno izgledam, jem, kavo že nekaj časa prvo spijem v službi.

Doma sem budna prva od nekdaj. Prva vstajam in zadnja grem spat. Razen redkih večerov, ko me zmanjka prej, zaspim pozno, spim ne tako zelo veliko a kakšen dan potem nadoknadim in me zmanjka recimo popoldan po službi.
Zjutraj skoraj vedno jem jajca. Po njih sem dolgo sita.

Ste jutranji človek zato, ker tako od vas zahteva življenje ali ker si tako želite?

Jutranji človek sem po naravi. Sem totalno jutranja. Zjutraj imam največ energije, znam ogromno naredit v tem delu dneva, sem najbolj produktivna in polna idej. Zjutraj sem tudi najbolj dobre volje. Slabe volje se zbudim redko. So bila obdobja, ko sem se zbujala v krčih, a je bilo potrebno spremenit marsikaj v življenju, predvsem to, da sem budne ure zadovoljno preživela. Če sem v stresu se to pozna pri spancu, drugače spim kot ubita.

Kdo je vaš jutranji družabnik?

Če sem v službi popoldanska ali če je vikend, pijem prvo kavo po navadi v miru, sama. Kdaj se prišparam in prvo spijem kasneje s prijateljico ob čveku, tej sledi še druga in zna se zgodit, da tudi tretja. Pri kavi moram imet mero. Lahko jih spijem za cel #pisker#. Pijem črno brez mleka, brez sladkorja. Če jo pijem doma sama, pijem turško in močno, a ko jo kuham za prijatelje sem uvidevna in pripravim bolj blago, da je primerna za vse.

Kaj je zjutraj za vas drugače kot katerikoli drug del dneva?

Zjutraj se odpraviva z Rozo na sprehod. To je krajša tura ali bolje rečeno lulanje moje psičke na travniku pred blokom. Je pa zanimivo, ker je Rozi dopolnila že enajsto leto in so se njene jutranje navade krepko spremenile. Zjutraj zgleda tako, da jo jaz prepričujem za odhod na zrak, ona pa s škrbastimi zobmi renči name. Zgodnja ura ni več zanjo, rada spi. Drugače je zjutraj mir, tišina, spokojnost, dostikrat megla, ko se potikam naokoli. Tako lepo je. Si sam in se v miru pripravim na nov dan.

Kakšni so vaši spomini na jutra iz otroštva?

V otroštvu sem skočila zjutraj v luft. Ne spomnim se, da bi mi kdo razlagal, da sem rada spala. Vem, da mi je mami zmeraj rekla, da naj dam mir, ko sem navsezgodaj rogovilila naokoli. Spomnim se nedelj in sobot preživetih na domačem kavču in Živ Žava. Oboževala sem Zverinice iz Rezije, te so bile menda ob petkih zvečer in strahu, ko sem jih gledala, a sem uživala. Zjutraj sem med vikendi oboževala Smrkce in Čebelico Majo. Ves tekst sem kot vrtčevski otrok znala na pamet.

Ali na poti v službo poslušate glasbo? Če da, katero najraje slišite?

Ja, ja vozim se v službo in poslušam radio. Največkrat pojem zraven ali kot pravim jaz, nastopam. Je pa res, da sem se spomladi poslovila od avta, ki je bil že krepko polnoleten in v njegovem avtoradiu je obstajal samo Cd od Nudov. Vsi, ki so se kdaj vozili z mano, so znali potem vse komade na pamet.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kdaj večerjate in kdaj greste spat? Kako zaspite?

Kdaj jem? Ko sem lačna. To sem dostikrat. Se štopam, probam se tudi zvečer. Ne predstavljam si, da ne bi zvečer jedla. Sežem po čem lažjem. Recimo poleti sem napadala solate in sladoled. Pozimi se zvečer trudim z jogurti. Nisem ravno navdušena =). To je, ko ne grem nikamor. Ko smo s prijatelji kje naokoli, gremo radi na kakšno večerjo in kaj dobrega pojemo in spijemo. Ko spim, spim kot ubita. Sem pa že doživela nespečnost in ni hujšega in ne privoščim nikomur.

Kaj bi svetovali nekomu, ki si želi vzljubiti jutra?

Nasvet za vzljubiti jutro je popolnoma preprost, radi moramo znat živet.

Kakšno je vaše idealno jutro in začetek novega dneva?

Ne vem, kakšno je moje idealno jutro, verjetno v stilu tega, da se že zbudim z željo po novem dnevu. To je čisto ok.

Poznate kakšen lep pregovor o jutru ali življenjski moto?

Za pozitivno naravnan dan se odločim vsako jutro znova, po tem živim.

Več o Urški Orlič

Blog
Facebook

Preberi več zanimivih vsebin o jutrih

Na Potovanja.Over.Net med 15. 10. in 15. 11. 2019.

Sledite nam


RSS Ustavi se!