fbpx

UTRINKI IZ TRSTA IN BLIŽNJE OKOLICE

Novice

Le nekaj kilometrov od Trsta leži ob morju grad Miramare, ki ima v svoji okolici urejene številne parke in je kot nalašč za sprehajalce. Nekoč je Trst privabil množice Slovencev, željnih nakupovanja. Časi so se spremenili, tako da so naša nakupovalna središča povsem dostojno enakovredna tujim. Če vas bo sodelavec vseeno prepričal, da je v […]

Le nekaj kilometrov od Trsta leži ob morju grad Miramare, ki ima v svoji okolici urejene številne parke in je kot nalašč za sprehajalce.

Nekoč je Trst privabil množice Slovencev, željnih nakupovanja. Časi so se spremenili, tako da so naša nakupovalna središča povsem dostojno enakovredna tujim. Če vas bo sodelavec vseeno prepričal, da je v Trstu izbira velika, cene pa nižje kot pri nas, predlagamo, da izlet v Italijo združite še z ogledom gradu Miramare, zgrajenega sredi 19. stoletja po naročilu Maksimiljana Habsburškega.

Varčni boste brezplačno parkirišče iskali ob cesti proti gradu, vendar boste težko imeli srečo. Nič zato, parkiranje tik pred gradom vas bo stalo le en evro za prvo uro. Med sprehodom v senci dreves boste čutili, kako se je v starih časih razvajala gospoda. Usedite se na kakšno klopco in zazrite v širno morje. Ob tako toplem aprilu, kot ga imamo letos, si boste zaželeli tudi osvežitve, vendar napisi opozarjajo, da kopanje ni dovoljeno. So pa zato ob cesti kopalci zasedli plaže, kot da bi se pravkar začel ferragosto. Ob doplačilu si lahko ogledate tudi muzej metuljev ali muzej v gradu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!