fbpx

V Benetkah zahtevajo spodobnost

Novice

Mestne rediteljice kaznujejo neprimerno vedenje Ob obisku Benetk bodo turisti odslej bolj pozorni na svoje obnašanje. Mesto je namreč zaposlilo sedem rediteljic, ki bodo kaznovale neprimerno vedenje. Rediteljice govorijo kar nekaj tujih jezikov, od kitajščine pa do poljščine, in skrbijo za to, da se v mestu spodobno vede in da se pazi na čistočo. Že […]

Mestne rediteljice kaznujejo neprimerno vedenje

Ob obisku Benetk bodo turisti odslej bolj pozorni na svoje obnašanje. Mesto je namreč zaposlilo sedem rediteljic, ki bodo kaznovale neprimerno vedenje.

Rediteljice govorijo kar nekaj tujih jezikov, od kitajščine pa do poljščine, in skrbijo za to, da se v mestu spodobno vede in da se pazi na čistočo.

Že od junija “patrulirajo” po Trgu sv. Marka, Velikem kanalu in Doževi palači, kjer turistom razlagajo, da ne smejo hoditi brez srajc, puščati smeti za sabo, in jim pokažejo, kje so prostori za piknike. Cene v Benetkah so namreč precej zasoljene, saj lahko preprost zajtrk – kava in rogljiček – stane več kot 5 evrov. To pa pomeni, da veliko enodnevnih turistov hrano in pijačo prinese s seboj.

Za neupoštevanje pravil dobite globo
Na koše za smeti in na postajališča so razobesili opozorila z predpisano globo, ki vas lahko doleti, če malicate na neprimernih mestih. Rediteljice, ki so oblečene v posebne majice in se jih je že prijel nadimek “čuvajke trga”, delijo tudi prospekte z označenimi prostori za piknik.

Če ljudje rediteljic ne upoštevajo ali so do njih nesramni, lahko te pokličejo na pomoč policijo, ki težavneže kaznuje z denarno kaznijo od 25 do 500 evrov. Avgusta je globo za 25 evrov dobilo več kot 100 turistov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Benetke na leto obišče skoraj 20 milijonov turistov in mestni svet od njih zahteva, da se do mestnih znamenitosti in prebivalcev vedejo spoštljivo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!