fbpx

V Bohinj na Mednarodni festival alpskega cvetja

Novice

V Bohinju bo od 25. maja do 8. junija letos potekal že 7. mednarodni festival alpskega cvetja, katerega namen je opozoriti na pomen ohranjanja samoniklih, divjih rož in cvetočih travnikov.   Vsi, ki si želite napasti oči na cvetličnem bogastvu Bohinja in gora nad njim, boste to lahko storili prav kmalu. Festival alpskega cvetja bo […]

V Bohinju bo od 25. maja do 8. junija letos potekal že 7. mednarodni festival alpskega cvetja, katerega namen je opozoriti na pomen ohranjanja samoniklih, divjih rož in cvetočih travnikov.

 

Vsi, ki si želite napasti oči na cvetličnem bogastvu Bohinja in gora nad njim, boste to lahko storili prav kmalu. Festival alpskega cvetja bo odprl svoje duri 25. maja, organizator pa pravi,  da želijo z njim opozoriti na pomen ohranjanja samoniklih, divjih rož in cvetočih travnikov, lokalni skupnosti omogočiti razvoj, obiskovalcem Bohinja pa resnično doživetje neokrnjene narave.

Evropa divjih rož

Festival je v šestih letih prerasel v mnogo več kot zgolj spoznavanje biotske raznovrstnosti rastlinskih vrst in vodenje botaničnih izletov. Kot uspešen primer dobre prakse se v sklopu evropskega projekta »Wildflower Europe« in pod okriljem organizacije Plantlife International (GB) širi v partnerske države – na Hrvaško, v Romunijo, Bolgarijo in Veliko Britanijo. Povezani festivali slavijo cvetje kot del medkulturne evropske identitete, ki povezuje ljudi, kulturo, ustvarjalnost, tradicijo, zgodovino in zaščitena področja z izjemnim botaničnim in kulturnim bogastvom.

Nova cvetlična preobleka

Ob otvoritveni slovesnosti festivala si bo moč ogledati tudi otvoritev razstave, ki je nastala v sklopu natečaja Skrpajmo travnik, kjer so sodelujoči upodabljali cvetlične zgodbe na tekstilu, in jih bodo ob festivalu sestavili v ogromno travniško krpanko.

Ostajamo v cvetju!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V sodelovanju z dijakinjami 4. letnika modnega oblikovanja srednje šole za oblikovanje in fotografijo, mentoricama Sabino Puc in Alenko Podlogar, fotografom Petrom Strgarjem, tiskarno Žbogar in Turizmom Bohinj, so organizatorji iskali navdih v bogastvu divjeraslih rastlin. Preden v Bohinju zacveti, nas zato vabijo na modno revijo »Divje rože«.

Se torej vidimo v Bohinju?

Več o festivaluSledite nam


RSS Ustavi se!