fbpx

Lepa Vida na Sečoveljskih solinah

Novice

Na sečoveljskih solinah bodo 15. maja odprli nov turistični talaso center na prostem Lepa Vida. Ekipa ducata zaposlenih bo goste razvajala v bazenih ter z masažami in zdravilnimi kopelmi, novost pa so že predstavili na ruskem trgu. Na opuščenem delu sicer aktivnega dela solin Piča na Leri so zgradili center dobrega počutja in ekološkega turizma, […]

Na sečoveljskih solinah bodo 15. maja odprli nov turistični talaso center na prostem Lepa Vida. Ekipa ducata zaposlenih bo goste razvajala v bazenih ter z masažami in zdravilnimi kopelmi, novost pa so že predstavili na ruskem trgu.

Na opuščenem delu sicer aktivnega dela solin Piča na Leri so zgradili center dobrega počutja in ekološkega turizma, ki nadaljuje tradicijo portoroškega turizma. Benediktinci iz bližnjega samostana na Krogu so namreč že pred stoletji vedeli, da črno solinsko blato in gosta slanica z nasičenimi solmi organizmu dobro deneta. Zato so Soline, pridelava soli, hčerinska družba v stoodstotni lasti Telekoma, že pred leti zasnovale Lepo Vido.

Ob delujočih solinskih poljih so dogradili večji bazen z morsko vodo za kopanje in štiri manjše bazene za terapije s slanico, tri bazenčke za knajpanje s hladno in vročo morsko vodo, teraso za sončenje in ploščad za oblaganje z gostim črnim blatom. Center bi moral biti zgrajen pred skoraj letom dni, a so tehnični prevzem opravili pred nekaj dnevi.

Celoten članek preberete tu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!