fbpx

V Mariboru se začenja Špasfest

Novice

V Mariboru se danes začenja festival Špasfest, ki bo do sobote skušal oživiti staro mestno jedro s srednjeveškimi vsebinami. Na številnih prizoriščih se bo zvrstilo okoli 70 različnih prireditev, od koncertov, uličnih in plesnih predstav do stand-up komedij, predstavitev obrti in srednjeveške tržnice. Festival organizira Gospodarsko interesno združenje Stari Maribor, ki združuje poslovne subjekte v […]

V Mariboru se danes začenja festival Špasfest, ki bo do sobote skušal oživiti staro mestno jedro s srednjeveškimi vsebinami.

Na številnih prizoriščih se bo zvrstilo okoli 70 različnih prireditev, od koncertov, uličnih in plesnih predstav do stand-up komedij, predstavitev obrti in srednjeveške tržnice. Festival organizira Gospodarsko interesno združenje Stari Maribor, ki združuje poslovne subjekte v središču Maribora. Glavni namen festivala je napolniti glavne ulice in trge mesta z raznovrstnim dogajanjem in tako tja pritegniti množice ljudi. Vse prireditve zato potekajo na prostem.

Med novimi prizorišči je Salzburški dvorec na Vetrinjski ulici, kjer bodo potekale predstavitve gradov Fala, Borl in Sevnica. Slednje so v program uvrstili na pobudo zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropske prestolnice kulture (EPK).

Vir: Vecer.com

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!