fbpx

V Rogaški Slatini odprli hotel Slovenija

Novice

Družba Terme SPA Rogaška hoteli in turizem je aprila v Rogaški Slatini odprla prenovljen hotel Slovenija, ki razpolaga s 120 ležišči v petih apartmajih, 50 dvoposteljnih in 19 enoposteljnih sobah. Direktor podjetja Jože Pipenbaher je vrednost obnovitvenih del, ki so trajala le tri mesece, ocenil na 300 milijonov tolarjev. V maju pa bodo v kletnem […]

Družba Terme SPA Rogaška hoteli in turizem je aprila v Rogaški Slatini odprla prenovljen hotel Slovenija, ki razpolaga s 120 ležišči v petih apartmajih, 50 dvoposteljnih in 19 enoposteljnih sobah.

Direktor podjetja Jože Pipenbaher je vrednost obnovitvenih del, ki so trajala le tri mesece, ocenil na 300 milijonov tolarjev. V maju pa bodo v kletnem delu hotela, ki ima štiri zvezdice, odprli tudi manjši wellness center. Rogaške terme so od leta 2000 za nakup in obnovo rogaških hotelov, s katerimi upravljajo ali so v njihovi lasti, namenile 55 milijonov evrov.

Podjetje se bo konec leta 2006 lotilo tudi obnove hotela Soča. Hotel Slovenija, ki so ga Terme SPA Rogaška lani kupile od Steklarne Rogaška, je v letu 2005 ustvaril 13.000 prenočitev, na letni ravni pa je bil 45 odstotno zaseden. Z novimi pridobitvami pričakujejo, da bo hotel letos dosegel 20.000 nočitev oziroma 55 odstotno zasedenost, ki naj bi se do leta 2009 povečala za 20 odstotkov. Hotel Slovenija, ki se je prvotno imenoval Jugoslovanski kralji, je bil zgrajen leta 1938 po načrtih Plečnikovega učenca arhitekta Vinka Glanza. Ob prvem odprtju je imel hotel 85 sob.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!