fbpx

150.000 obolelih za chikungunyo v Indiji

Novice

Chikungunya se razširja na južne in zahodne predele Indije. V začetku maja so zabeležili obolele predvsem v južnih zveznih državah Andhra Pradesh in Karnataka ter Maharashtra. Okoli 2000 na novo obolelih v tej regiji je bilo samo od 29. aprila do 5. maja. Iz Maharashtra poročajo o obolelih predvsem v Aurangabad, Latur, Nashik in Akola […]

Chikungunya se razširja na južne in zahodne predele Indije. V začetku maja so zabeležili obolele predvsem v južnih zveznih državah Andhra Pradesh in Karnataka ter Maharashtra.

Okoli 2000 na novo obolelih v tej regiji je bilo samo od 29. aprila do 5. maja. Iz Maharashtra poročajo o obolelih predvsem v Aurangabad, Latur, Nashik in Akola ter v vaseh Nimgaon, Ketaki in Bhongwadi ter Pune (Indapur taluka). V Karnataki pa predvsem v Muddebihal taluk, Sindgi, Indi, Basvan Bagewadi in Bijapur taluks. V zadnjih treh mesecih se je število obolelih za chikungunyo v Indiji povzpelo na 150.000. Zdravstveni organi pa ocenjujejo, da so realne številke obolelih veliko višje, saj imajo v številnih regijah slabo organizirano mrežo medicinskega poročanja. O smrtnih primerih zaenkrat še ne poročajo. Po besedah zdravstvene organizacije iz Delhija že od leta 1974 ne beležijo izbruha chikungunya v tako veliki meri.
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!