fbpx

V Termah 3000 padli trije novi svetovni rekordi v kolesarjenju

Novice

Eden najboljših svetovnih ekstremnih kolesarjev Marko Baloh je na svetovni dan astme, 1. maja v Termah 3000 v Moravskih Toplicah postavil nov svetovni rekord v vožnji na čas. Ob neprestani 12-urni vožnji je Baloh kar za 30 km prekoračil dosedanji rekord Američana Toma Niemana, ki tako sedaj uradno znaša 458,8 km. Rekord so budno spremljali […]

Eden najboljših svetovnih ekstremnih kolesarjev Marko Baloh je na svetovni dan astme, 1. maja v Termah 3000 v Moravskih Toplicah postavil nov svetovni rekord v vožnji na čas. Ob neprestani 12-urni vožnji je Baloh kar za 30 km prekoračil dosedanji rekord Američana Toma Niemana, ki tako sedaj uradno znaša 458,8 km. Rekord so budno spremljali tudi sodniki Mednarodne zveze ultra maratonskih kolesarjev UMCA. Baloh je obenem presegel tudi dosedanja rekorda v vožnji na 100 in 200 milj.

Postavljanje svetovnega kolesarskega rekorda v kronometru je bil krovni dogodek v sklopu tridnevnega dogajanja, ki so ga za ljubitelje kolesarjenja priredili organizatorji, Panonske terme, ki združujejo pet termalnih središč v severovzhodni Sloveniji in delujejo v Poslovni skupini Sava, Kolesarsko društvo Team 753 in društvo Astma & Šport.

Torkov kolesarski spektakel v Termah 3000 je spremljal bogat spremljevalni program, od animacije za najmlajše, preventivnih delavnic za astmatike, lutkovnih predstav, bogatih nagradnih iger, predstavitvijo najboljših koles na tržišču, do predstavitve lokalnih obrti na stojnicah. S ciljem promovirati zdrav in aktiven način življenja so Panonske terme, eden od pokroviteljev kolesarskega spektakla, z bogato ponudbo aktivnih počitnic gotovo prava destinacija tudi v poletnih mesecih.

»Na trasi, ki smo jo začrtali v 17,5-kilometrskem krogu okrog Term 3000, se je danes dogajalo marsikaj. Od močnega prsnega vetra, do pobega pred razjarjenim psom in precej zdelane asfaltne podlage, sem vseeno uspel doseči nov svetovni rekord v 12-urnem kolesarjenju, ki je bil moj osnovni cilj; v enem poskusu pa sem osvojil celo tri nove rekorde. Poleg postavljanja rekordov je bil to tudi preizkus pred bližajočo se ultra-maratonsko kolesarsko Dirko okrog Slovenije. Vesel sem, da sem rekord postavljal prav okrog Term 3000, kjer namenjajo promociji kolesarstva veliko pozornost. Hvala vsem, ki ste me spodbujali in tistim, ki ste podprli ta projekt. Ni bilo lahko, vendar mi je tudi z vašo pomočjo uspelo,« je po prihodu v ciljni prostor povedal Marko Baloh.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!