fbpx

Velika Britanija: Bridgwater Guy Fawkes Carnival

Novice

7. november 2003, Bridgewater, Somerset, jugozahodna Anglija Karneval osvetljenih vozil vseh vrst v Bridgewaterju je po trditvah organizatorjev največji med tovrstnimi na svetu, saj redno pritegne tudi do 150.000 obiskovalcev. Sam sprevod traja dve uri, pred gledalci pa se zvrsti več kot 120 vozil, med katerimi jih je vsaj 70 osvetljenih. Vozila so vseh vrst, […]

7. november 2003, Bridgewater, Somerset, jugozahodna Anglija

Karneval osvetljenih vozil vseh vrst v Bridgewaterju je po trditvah organizatorjev največji med tovrstnimi na svetu, saj redno pritegne tudi do 150.000 obiskovalcev. Sam sprevod traja dve uri, pred gledalci pa se zvrsti več kot 120 vozil, med katerimi jih je vsaj 70 osvetljenih. Vozila so vseh vrst, od vozičkov do velikih prevoznih sredstev, ki jih osvetljuje tudi po 20.000 lučk.

Prebivalci Bridgwaterja že od konca 19. stoletja s karnevalom praznujejo ponesrečen poskus Guya Fawkesa, ki je leta 1605 poskušal razstreliti parlament. Pri organizaciji sprevoda, ki gre po vsem okrožju Somerset, vsako leto pomagajo karnevalski klubi. Karneval se začne ob 19. uri po lokalnem času, ves dan pa ga spremljajo prireditve po mestnih ulicah. Pred baptistično cerkvijo na ulici St. Mary’s Street je od 10-ih antični sejem, poskrbljeno je za otroško zabavo, na ulicah pa prikazujejo različne zvrsti umetnosti. Najbolj znana je poslikava obraza. Po ulicah prirejajo zabave lokalne radijske postaje, organizatorji pa s oposkrbeli tudi za veliko žive glasbe z različnimi nastopi. Letos bodo med drugim nastopili Ramsay Caledonia Pipe band(škotske dude), Samba Band, Sedgemoor Scotich Dancers. Organizatorji priporočajo, da si privoščite prigrizek v Town Hallu (HighStreet), kjer lahko med hranjenjem gledate posnetek lanskega karnevala, ki ga predvajajo na velikem platnu. Vstopnine ni, razen za posebne sedeže, pobirajo pa prostovoljne prispevke. Če boste prišli z avtomobilom, boste morali plačati tudi parkirnino, ki pa je menda zelo nizka.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!