fbpx

Poslovneži, tarče kriminalcev

Novice

Previdnost ni nikoli odveč. Turisti so znana tarča žeparjev, tuji poslovneži pa še bolj. Prav v tujini se počutimo zgubljeno, če ostanemo brez dokumentov, denarja ali dragocenosti. Poleg tega nam neljubi dogodek povzroči obilo nevšečnosti in tekanja iz urada na urad. Tudi v tem primeru je boljša preventiva, kajti zvoniti po toči je prepozno. Kraji […]

Previdnost ni nikoli odveč. Turisti so znana tarča žeparjev, tuji poslovneži pa še bolj. Prav v tujini se počutimo zgubljeno, če ostanemo brez dokumentov, denarja ali dragocenosti. Poleg tega nam neljubi dogodek povzroči obilo nevšečnosti in tekanja iz urada na urad. Tudi v tem primeru je boljša preventiva, kajti zvoniti po toči je prepozno. Kraji se lahko marsikdaj izognemo, če ravnamo ozaveščeno. Žal, se kot poslovneži avtomatično gibljete v okoljih, ki privabljajo tatove. Razkošni hoteli, drage restavracije in letališča so prave pasti, ki se jim poslovnež ne more izogniti, in tega se zavedajo tudi kriminalci. S svojimi elegantnimi oblekami, dragimi urami in kreditnimi karticami ste vabljiva tarča.

Zato si že doma kopirajte pomembne dokumente, prepišite si številke kreditnih kartic in telefonske številke banke, kjer lahko kartico prekličete ali naročite novo. Ne hranite vseh kreditnih kartic v eni denarnici. Ne nosite aktovke, če ni potrebno. Izogibajte se izključno turističnih restavracij, turističnih točk in ostalih krajev, kjer se zbirajo turisti; tam se zbirajo tudi sleparji. Do tujcev bodite prijazni, a zadržani. Ne pohajkujte z njimi po mestu in ne izdajte jim vseh osebnih podatkov in hotela, v katerem ste nastanjeni, ne debatirajte z njimi o financah ali politiki. Nadenite si cenejšo uro in zaklepajte hotelsko sobo. Ob odhodu iz hotelske sobe lahko pustite prižgan radio. Če vas kljub vsej previdnosti okradejo, se vam lahko v nekaterih, predvsem afriških državah pripeti še to, da policije ne bo, ker ji je zmanjkalo bencina. Ali pa bo prišla le zato, da vas oropa še tega, kar vam je ostalo. Kljub temu pa se na naslednje poslovno potovanje ne odpravljajte preveč zaskrbljeni. Po statistikah sodeč se vam ne bo pripetilo nič katastrofalnega.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!