fbpx

Visoki Savoji

Novice

Visoki Savoji obdajajo smučarska področja od les Portesdu Soleil, le Grand Massif, la Clusaz, Chamonix, Megeve in Bonard. 750 smučarskih prog je skupaj dolgih kar 1500 kilometrov. Smučišča ležijo na nadmorski višini med 700 in 3850 metri. Regija Mont Blanc velja za metropolo smucarskega športa. Chamonix pa je bil že leta 1924 gostitelj prvih zimskih […]

Visoki Savoji obdajajo smučarska področja od les Portesdu Soleil, le Grand Massif, la Clusaz, Chamonix, Megeve in Bonard. 750 smučarskih prog je skupaj dolgih kar 1500 kilometrov. Smučišča ležijo na nadmorski višini med 700 in 3850 metri. Regija Mont Blanc velja za metropolo smucarskega športa.

Chamonix pa je bil že leta 1924 gostitelj prvih zimskih olimpijskih iger. Chamonix je mestece z dolgo tradicijo smučanja, izvrstno urejenimi smučišči in živahnim zimskim dogajanjem. Pod belo konico, ki je s 4807 metri najvišji vrh v Alpah, leži »Aiguille du Midi« in na njegovem vrhu, na nadmorski višini 3842 metrov je najvišje ležeca žicnica v Evropi. Mogocnihribi, ki obdajajo Chamonix, so nepozabna kulisa za vse ljubitelje zimskih športov. La Clusaz smučarjem ponuja 132 kilometrov smučarskih prog, kjer se lahko predajate tradicionalnemu smučanju in novim zvrstem smučanja, kot je carving, snowboard, freeride in telemark. La Clusaz se je v zadnjih desetih letih razvil v evropski center snowboarda, kar se odraža tudi v bolj mladostni in živahni strukturi gostov. Veliko je barov in diskotek ter zabave. La Clusaz sodi med redka velika smučarska podrocja v Franciji, ki so ohranila vsaj tradicionalno vaško središce. Z okoli 650 kilometrov smučišč je »Portes du Soleil« smučarsko področje superlativov. Področje leži na francosko-švicarskem obmejnem predelu in dostop je mogoč tudi iz nekaterih švicarskih smučarskih krajev in iz francoskih smučišc v Avoriazu, Châtelu, Les Getsu in Morzineu. Z eno smučarsko karto – »Les Portes du Soleil« lahko smučate na povezanih področjih, kot so Abondance, Avoriaz, Champéry, Champoussin, La Chapelle d’Abondance, Châtel,Les Crosets, Les Gets, Morgins, Morzine, St Jean d’Aulps, La Grande Terche, Torgon. Avoriaz je idealen predvsem za tiste, ki imajo raje zasnežene kot asfaltirane ceste in jim je vožnja na smučeh ljubša od vožnje z avtomobilom. Megéve je smučarski kraj z veliko očarljivosti in elegance. Z MontBlancom v ozadju jeMegéve, zimski smucarski center, kjer seodlicno dopolnjujetatradicija in sodobnaponudba. Ob Chamonixu je Megéveeden izmed najpomembnejših zimskih smučarskih središč v Visokih Savojih. Kraj je obdan s tremi smučarskimi področji, ki pa žal niso povsem med seboj povezani, tako da je na nekaterih delih potreben prevoz s smučarskim avtobusom. S smučarsko vozovnico Mont Blanc pa lahko smucate na 13 področjih in na progah, ki v skupni dolžini merijo kar 750 kilometrov.

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!