fbpx

Marmolada

Novice

Marmolada je smučarsko področje ob vznožju ledenika Marmolada, ki ga imenujejo tudi kraljica Dolomitov, saj je to najvišji vrh gorovja in dosega višino 3342 metrov. Kljub razvoju turizma se je tukaj ohranilo veliko naravnega, ne okrnjenega okolja. Marmolada je dobro povezana z ostalimi področji smučarske regije Dolomiti Superski. Smučarjem je na voljo 30 žičnic in […]

Marmolada je smučarsko področje ob vznožju ledenika Marmolada, ki ga imenujejo tudi kraljica Dolomitov, saj je to najvišji vrh gorovja in dosega višino 3342 metrov. Kljub razvoju turizma se je tukaj ohranilo veliko naravnega, ne okrnjenega okolja.

Marmolada je dobro povezana z ostalimi področji smučarske regije Dolomiti Superski. Smučarjem je na voljo 30 žičnic in skupno okoli 60 kilometrov smučišč. Zelo lepa je 12 kilometrov dolga proga od vrha Punta Rocce (3270 metrov) do Malga Ciapele. Smučišča se prepletajo na nadmorski višini od 1446 do 3265 metrov. Imajo še okoli 15 kilometrov prog za tek na smuceh, veliko prog za deskanje na snegu in več kot 12 snežnih topov, ki omogočajo dolgo smučarsko sezono. Na področju je 10 vlečnic, devet dvosedežnic, ena trosedežnica, pet štirisedežnic, pet gondolskih žičnic in dve kabinski žičnici. Veliko je smučarskih koč in restavracij, kjer je veselo čez dan in predvsem ob večerih.

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!