fbpx

Marmolada

Novice

Marmolada je smučarsko področje ob vznožju ledenika Marmolada, ki ga imenujejo tudi kraljica Dolomitov, saj je to najvišji vrh gorovja in dosega višino 3342 metrov. Kljub razvoju turizma se je tukaj ohranilo veliko naravnega, ne okrnjenega okolja. Marmolada je dobro povezana z ostalimi področji smučarske regije Dolomiti Superski. Smučarjem je na voljo 30 žičnic in […]

Marmolada je smučarsko področje ob vznožju ledenika Marmolada, ki ga imenujejo tudi kraljica Dolomitov, saj je to najvišji vrh gorovja in dosega višino 3342 metrov. Kljub razvoju turizma se je tukaj ohranilo veliko naravnega, ne okrnjenega okolja.

Marmolada je dobro povezana z ostalimi področji smučarske regije Dolomiti Superski. Smučarjem je na voljo 30 žičnic in skupno okoli 60 kilometrov smučišč. Zelo lepa je 12 kilometrov dolga proga od vrha Punta Rocce (3270 metrov) do Malga Ciapele. Smučišča se prepletajo na nadmorski višini od 1446 do 3265 metrov. Imajo še okoli 15 kilometrov prog za tek na smuceh, veliko prog za deskanje na snegu in več kot 12 snežnih topov, ki omogočajo dolgo smučarsko sezono. Na področju je 10 vlečnic, devet dvosedežnic, ena trosedežnica, pet štirisedežnic, pet gondolskih žičnic in dve kabinski žičnici. Veliko je smučarskih koč in restavracij, kjer je veselo čez dan in predvsem ob večerih.

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.