fbpx

Vojvodina – simfonija narave in kulture

Aktualno, Potovanja

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma.

Uživajte v biserih obdobja secesije

Subotica, večnarodno okolje, osrčje obdobja secesije, ponuja številne možnosti za zanimiv oddih. Obiščite kulturne spomenike, spoznajte arhitekturo secesije, jezero Palić, salaše in vinske kleti v bližini.

Dediščina Vojvodine

Kulturno tradicijo in dediščino Vojvodine so obogatili vsi narodi tega kraja, ki so prinašali in ustvarjali svojo kulturo, a tudi sprejemali vplive drugih. V Vojvodini danes živi veliko narodnostnih skupnosti, ki govorijo šest jezikov.

Muzeji hranijo zgodovino narodov, zato predlagamo, da obiščete Muzej Vojvodine, Muzeju mesta Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo,Narodni muzej v Zrenjaninu, Galerija naivne umetnosti v Kovačici in Ilijanumu v Šidu. Ne zamudite Sirmium v Sremski Mitrovici, če pa vas pot popelje še naprej, obiščite tudi trdnjavo v Baču ali Vršaški stolp v Vršcu. Spoznajte zgodovino Sremskih Karlovcev in pokusite karlovška vina.

Preživite zimo na saleših 

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma, kjer se lahko naučite, kako pripraviti katero izmed lokalnih jedi, se odpravite na vožnjo s fijakerjem ali uživate v vaškem okolju.

Bodite aktivni in se hkrati sprostite

Fruška gora – neizogibna za vse tiste, ki radi uživajo v aktivnem dopustu, pešpoteh, kolesarskih stezah. Je varuh bogate zgodovinske dediščine v 17 pravoslavnih samostanih. Izberite vinsko klet in pokusite bermet, sladko desertno vino. Uživajte v ponudbi hotela Premier Aqua in etno naselja Vrdniški stolp v Vrdniku.

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!