fbpx

Vojvodina – simfonija narave in kulture

Aktualno, Potovanja

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma.

Uživajte v biserih obdobja secesije

Subotica, večnarodno okolje, osrčje obdobja secesije, ponuja številne možnosti za zanimiv oddih. Obiščite kulturne spomenike, spoznajte arhitekturo secesije, jezero Palić, salaše in vinske kleti v bližini.

Dediščina Vojvodine

Kulturno tradicijo in dediščino Vojvodine so obogatili vsi narodi tega kraja, ki so prinašali in ustvarjali svojo kulturo, a tudi sprejemali vplive drugih. V Vojvodini danes živi veliko narodnostnih skupnosti, ki govorijo šest jezikov.

Muzeji hranijo zgodovino narodov, zato predlagamo, da obiščete Muzej Vojvodine, Muzeju mesta Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo,Narodni muzej v Zrenjaninu, Galerija naivne umetnosti v Kovačici in Ilijanumu v Šidu. Ne zamudite Sirmium v Sremski Mitrovici, če pa vas pot popelje še naprej, obiščite tudi trdnjavo v Baču ali Vršaški stolp v Vršcu. Spoznajte zgodovino Sremskih Karlovcev in pokusite karlovška vina.

Preživite zimo na saleših 

Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma, kjer se lahko naučite, kako pripraviti katero izmed lokalnih jedi, se odpravite na vožnjo s fijakerjem ali uživate v vaškem okolju.

Bodite aktivni in se hkrati sprostite

Fruška gora – neizogibna za vse tiste, ki radi uživajo v aktivnem dopustu, pešpoteh, kolesarskih stezah. Je varuh bogate zgodovinske dediščine v 17 pravoslavnih samostanih. Izberite vinsko klet in pokusite bermet, sladko desertno vino. Uživajte v ponudbi hotela Premier Aqua in etno naselja Vrdniški stolp v Vrdniku.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.