fbpx

Vrtnica – kraljica rož

Novice

Kot okrasno rastlino so vrtnice gojili na Kitajskem že pred več kot 4000 leti, v Evropi pa so to začeli kar nekaj stoletij kasneje stari Rimljani. Ker se vrtnica rada križa, so predvsem v zadnjih desetletjih vzgojili že več kot 25.000 različnih sort. Sodobne vrtnice ne cvetijo samo junija, pač pa vse do pozne jeseni […]

VrtnicaKot okrasno rastlino so vrtnice gojili na Kitajskem že pred več kot 4000 leti, v Evropi pa so to začeli kar nekaj stoletij kasneje stari Rimljani. Ker se vrtnica rada križa, so predvsem v zadnjih desetletjih vzgojili že več kot 25.000 različnih sort.

Sodobne vrtnice ne cvetijo samo junija, pač pa vse do pozne jeseni (tiste iz steklenjakov pa tudi v zimskih mesecih). Do leta 1970 so žlahtnitelji tekmovali v križanju vrtnic s čim večjimi cvetovi, zdaj pa prednačijo čim bolj zdrave sorte. Prav take, zdrave in cvetoče vrtnice pa so med ljubitelji okrasnih vrtov in lepih šopkov vse bolj priljubljene.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!