fbpx

Vse več državljanov EU se seli v Švico

Novice

Bern – Vse več državljanov EU se seli v Švico, kažejo statistični podatki švicarskega zveznega urada za priseljevanje. V obdobju med septembrom 2007 in koncem avgusta 2008 je tako število tujcev iz članic unije in preostalih držav Evropskega združenja za prosto trgovino (Efta) poskočilo za 7,9 odstotka. Foto: Reuters Število tujcev iz drugih držav se […]

Bern Vse več državljanov EU se seli v Švico, kažejo statistični podatki švicarskega zveznega urada za priseljevanje.

V obdobju med septembrom 2007 in koncem avgusta 2008 je tako število tujcev iz članic unije in preostalih držav Evropskega združenja za prosto trgovino (Efta) poskočilo za 7,9 odstotka.

Foto: Reuters

Število tujcev iz drugih držav se je v tem obdobju povečalo le za 0,5 odstotka.

Največ novih priseljencev je prišlo iz Nemčije (nekaj več kot 36.200 oseb), sledili so jim Portugalci (blizu 14.400), Francozi (skoraj 9.200), Britanci (3.700) in Avstrijci (1.700).
V Švici tujci predstavljajo 21,3 odstotka vsega prebivalstva.

Med tujci, živečimi v Švici, prednjačijo Italijani, ki jih je nekaj več kot 290.000…..

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.