fbpx

Vse več državljanov EU se seli v Švico

Novice

Bern – Vse več državljanov EU se seli v Švico, kažejo statistični podatki švicarskega zveznega urada za priseljevanje. V obdobju med septembrom 2007 in koncem avgusta 2008 je tako število tujcev iz članic unije in preostalih držav Evropskega združenja za prosto trgovino (Efta) poskočilo za 7,9 odstotka. Foto: Reuters Število tujcev iz drugih držav se […]

Bern Vse več državljanov EU se seli v Švico, kažejo statistični podatki švicarskega zveznega urada za priseljevanje.

V obdobju med septembrom 2007 in koncem avgusta 2008 je tako število tujcev iz članic unije in preostalih držav Evropskega združenja za prosto trgovino (Efta) poskočilo za 7,9 odstotka.

Foto: Reuters

Število tujcev iz drugih držav se je v tem obdobju povečalo le za 0,5 odstotka.

Največ novih priseljencev je prišlo iz Nemčije (nekaj več kot 36.200 oseb), sledili so jim Portugalci (blizu 14.400), Francozi (skoraj 9.200), Britanci (3.700) in Avstrijci (1.700).
V Švici tujci predstavljajo 21,3 odstotka vsega prebivalstva.

Med tujci, živečimi v Švici, prednjačijo Italijani, ki jih je nekaj več kot 290.000…..

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.