fbpx

VULKAN ETNA SE JE ZOPET PREBUDIL

Novice

Vulkan Etna na Siciliji se je ponoči ponovno prebudil. Iz njega so v zrak bruhali ognjeni zublji in žareča lava. Ta zadnji izbruh največjega evropskega vulkana je spremljalo glasno grmenje in donenje. “Predstava” je trajala več kot pet ur. Iz kraterja na višini okoli 3000 metrov sta se sicer v dolino spustila dva tokova lave […]

Vulkan Etna na Siciliji se je ponoči ponovno prebudil. Iz njega so v zrak bruhali ognjeni zublji in žareča lava.

Ta zadnji izbruh največjega evropskega vulkana je spremljalo glasno grmenje in donenje. “Predstava” je trajala več kot pet ur.

Iz kraterja na višini okoli 3000 metrov sta se sicer v dolino spustila dva tokova lave – oba proti nenaseljenem območju, tako da izbruh ni predstavljal nevarnosti za okoliške prebivalce.

Nazadnje je Etna ogenj in pepel bruhala konec marca, zadnji večji izbruh pa se je zgodil decembra lani, ko je vulkan kar dva tedna vzbujal hudo zaskrbljenost. Zaradi gostih saj, ki so takrat dlje časa “deževale” iz neba, so morale oblasti več kot desetkrat zapreti letališče v Catanii. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.