fbpx

Z vlakom ceneje do vodnih osvežitev

Aktualno, Izleti, Sprostitev, Zanimivosti

Napoveduje se že četrti vročinski val v tem poletju, zato je pobeg v vodne parke, bazene in zdravilno termalno vodo odlična ideja za naslednja …

Napoveduje se že četrti vročinski val v tem poletju, zato je pobeg v vodne parke, bazene in zdravilno termalno vodo odlična ideja za naslednja dva tedna. Ste vedeli, da lahko do osvežitve v prijetno ohlajeni vodi in zabave ter celo nastanitve pridete ceneje, če potujete z vlakom? Slovenske železnice so se namreč povezale s številnimi partnerji doma, da vam skupaj z njimi ponudijo še cenejšo zabavo in sprostitev ali zasluženi oddih.

Na voljo imate precej možnosti, kam greste lahko v dvoje, sami ali z družino in med temi predlogi smo izbrali naslednje.

Terme Ptuj

V Ptujske terme, kjer so se bojda razvajali, po zgodovinskih zapiskih sodeč, že stari Rimljani, se lahko odpravite na sprostitev in na razvajanje, saj so v velikem vodnem parku številne vodne atrakcije, ki ponujajo obilico zabave in adrenalina. Zunanji in notranji bazeni, tobogani, počasna reka in bazen z valovi vabijo k pustolovščini, ki je zlepa ne boste  pozabili. Terme Ptuj so tudi prostor, kjer si lahko povrnete ali okrepite svoje zdravje, saj ptujski termalni vrelci lajšajo revmatična obolenja, bolezni kosti in hrustanca, imajo pa tudi blagodejne učinke pri nekaterih nevroloških obolenjih. Blagodejne učinke termalne vode iz Term Ptuj so poznali že Rimljani, ki so osnovali Petovio – današnji Ptuj, najstarejše slovensko mesto.

V bližini term je igrišče za golf Ptuj z 18-imi igralnimi polji na več kot 50 hektarjih, ki je zaradi razgibanosti ter velikega števila vodnih ovir potoka Studenčnice in dveh jezer nekaj posebnega. Okolica term ponuja možnost za kolesarske izlete, tenis, smučanje na vodi, deskanje, jadranje, kajtanje, vožnjo s kanuji na Ptujskem jezeru in še marsikaj.

Kako pa do popusta? Obiskovalci term, ki boste pripotovali z vlakom, boste lahko pri celodnevni vstopnici v Termalnem parku lahko uveljavljali kar 50 odstotkov popusta in 20 odstotkov popusta na wellness storitve Valens Augusta wellnessa v Grand Hotelu Primus. Ob nakupu vstopnice predložite dnevno železniško vozovnico.

Bohinj Park EKO hotel

Obiskovalci Vodnega parka Bohinj, ki do Bohinjske Bistrice pripotujejo z vlakom, bodo lahko pri vstopnici za bazenski kompleks uveljavljali 10-odstotni popust. Ob nakupu vstopnice naj predložijo železniško vozovnico.

Posebej za upokojence pa so v Bohinj Park EKO hotelu oblikovali privlačen paket za tridnevno letovanje v njihovem ekološkem kompleksu. Vsem, ki boste pripotovali z vlakom do Bohinjske Bistrice, in to iz katerega koli kraja v Sloveniji, bodo povrnili strošek za vozovnico, in sicer ga bodo odšteli od hotelskega računa.

Rimske terme

Rimske terme v Rimskih toplicah slovijo po unikatnem bazenu, Deželi savn Varinia, Wellness centru Amalija s pestro ponudbo masaž ter Historičnemu delu, kjer se nahajajo kopeli vodnih nimf. Vsi, ki se boste pripeljali z vlakom, boste nagrajeni s posebnimi popusti na določene storitve.

Popust velja vse dni v tednu, samo dnevno železniško vozovnico bo treba predložiti. O pozitivnih učinkih naravne termalne vode se lahko sedaj prepričate tudi sami in to bistveno ceneje: čaka vas 25-odstotni popust za bazen in bazen s savno ter 15-odstotni popust na wellness storitve v Wellness centru Amalija, popusti pa veljajo samo na dan nakupa vozne karte.

Terme Olimia

V kraju Podčetrtek vas čaka celovita in kakovostna wellness ponudba, vodna doživetja, razvajanje v svetu savn, možnosti rekreacije, termalna voda, čist zrak in mir. Wellness center Termalija v Termah Olimia je prava oaza dobrega počutja. V termalnem delu se boste v bazenih sprostili v blagodejni termalni vodi. Obiščete lahko tudi največji savna svet v Sloveniji in njegovo bogato ponudbo.

Toda savne vas bodo najbrž bolj privlačile pozimi, medtem ko je poletno vodno zabavišče Termalni park Aqualuna s 3000 kvadratnimi metri vodnih površin priložnost za nepozabno poletno zabavo, prijetno druženje in sprostitev. Termalni park Aqualuna očara s prijetnim valovalnim bazenom, z vznemirljivimi vodnimi drčami, stezami za hitrostne spuste hitrosti. V Terme Olimia vas varno, poceni in udobno popelje poseben zdraviliški vlak Slovenskih železnic vsako soboto.

Vlak odpelje ob 7.30 uri, do term pa je dve uri vožnje. Vlak nazaj odpelje ob 18.23 uri, zato bo časa za uživanje in dobro kosilo več kot dovolj. Z veljavno železniško vozovnico lahko za obisk bazenov uveljavljate 30-odstotni popust za odrasle in 50-odstotni popust za otroke do 12. leta starosti.

Terme Čatež

Tudi do največjega termalnega bazenskega kompleksa se lahko peljete z vlakom in odkrijete vrtince vodne zabave na Termalni rivieri, v bazenih stoterih oblik, v vsakem letnem času. Na poletni Termalni rivieri navdušujejo številni tobogani, gusarski otok, počasna reka, bazen z valovi, otroški vodni park, igrala, vodni park…  Hladnejše vreme ali padavine za kopanje v Termah Čatež niso ovira. Če vas na poletni Termalni rivieri preseneti dež ali med plavanjem v zimski Termalni rivieri posije sonce, se lahko preko povezovalnega mosta sprehodite do zimske ali poletne Termalne riviere.

Terme Čatež ob predložitvi vozovnice za vlak vse leto 2017 ponujajo 20-odstotni popust za Poletno in Zimsko Termalno riviero ter Savna park, med tednom, vikendi in prazniki. Med železniško postajo Brežice in Termalno riviero vozijo avtobusi družbe Integral Brežice.

Thermana Laško

Termalni bazeni, wellness center, razne vrste savn, masaž, nega obraza in telesa ter romantične kopeli – le kaj je lepšega? Vsi, ki se boste pripeljali z vlakom (železniška postaja je v neposredni bližini Thermane Laško), boste prejeli posebne popuste za storitve v termah.

Popust velja vse dni v tednu, le dnevno železniško vozovnico je treba predložiti. V Zdravilišču Laško se boste prepričali o zdravilni skrivnostni moči termalnih vrelcev ter prejeli 20-odstotni popust za kopanje, kopanje in savno, 10-odstotni popust za zdravstvene in wellness storitve.

Foto: promocijski materiali navedenih term in partnerskih podjetij

Vsebino omogočajo Slovenske Železnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.