fbpx

Z vlakom v središče Beograda

Izleti, Potovanja, Zanimivosti

Z vlakom od 1. julija v neposredno središče Beograda – nova železniška postaja Beograd center

Obujanje spominov za tiste, ki so ga doživeli ali nekaj povsem novega za generacijo, ki prihaja. To je Beograd. Muzej Josipa Broza Tita, stara trdnjava nad sotočjem rek – Kalemegdan, bohemska četrt – Skadarlija, ki je ohranjena takšna, kakršna je bila pred sto in več leti, razgled z Avale, poletje na Adi Ciganliji in še marsikaj, za kar smo v zadnjem desetletju pozabili, da obstaja. Beograd je tudi idealno izhodišče za potovanja v notranjost Srbije ali na črnogorsko obalo.

Od 1. julija 2018 se boste z vlakom lahko zapeljali še globlje v srce Beograda, do železniške postaje Beograd Center.

Iz Maribora ali Ljubljane do Beograda potujete z vlakom za 29 evrov. Lahko se odpravite z nočnim vlakom, ki ima možnost zakupa ležalnika, ter se tako prebudite v središču Beograda.

Vozni red lahko preverite na povezavi http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/srbija

Vlaki vas lahko od tam popeljejo v Niš, Vrnjačko Banjo, Bar in naprej…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.