fbpx

Z vlakom v središče Beograda

Izleti, Potovanja, Zanimivosti

Z vlakom od 1. julija v neposredno središče Beograda – nova železniška postaja Beograd center

Obujanje spominov za tiste, ki so ga doživeli ali nekaj povsem novega za generacijo, ki prihaja. To je Beograd. Muzej Josipa Broza Tita, stara trdnjava nad sotočjem rek – Kalemegdan, bohemska četrt – Skadarlija, ki je ohranjena takšna, kakršna je bila pred sto in več leti, razgled z Avale, poletje na Adi Ciganliji in še marsikaj, za kar smo v zadnjem desetletju pozabili, da obstaja. Beograd je tudi idealno izhodišče za potovanja v notranjost Srbije ali na črnogorsko obalo.

Od 1. julija 2018 se boste z vlakom lahko zapeljali še globlje v srce Beograda, do železniške postaje Beograd Center.

Iz Maribora ali Ljubljane do Beograda potujete z vlakom za 29 evrov. Lahko se odpravite z nočnim vlakom, ki ima možnost zakupa ležalnika, ter se tako prebudite v središču Beograda.

Vozni red lahko preverite na povezavi http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/srbija

Vlaki vas lahko od tam popeljejo v Niš, Vrnjačko Banjo, Bar in naprej…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.