fbpx

Z vlakom – Na izlet v gore

Novice

Predlagamo vam nekaj izhodiščnih točk za izlet na katerega od hribov, ki so prav spomladi še posebej zanimivi: Zasavje Z vlakom do Trbovelj in nato proti zasavskemu Triglavu – Kumu. Poti na Kum sta dve. Lahko greste po Čebulovi dolini ali pa skozi Dobovec. Pot je zaradi velike višinske razlike precej zahtevna. Začne se na […]

Predlagamo vam nekaj izhodiščnih točk za izlet na katerega od hribov, ki so prav spomladi še posebej zanimivi:

Zasavje

  • Z vlakom do Trbovelj in nato proti zasavskemu Triglavu – Kumu. Poti na Kum sta dve. Lahko greste po Čebulovi dolini ali pa skozi Dobovec. Pot je zaradi velike višinske razlike precej zahtevna. Začne se na drugi strani cestnega mostu čez Savo, čisto blizu železniške postaje.
  • Z vlakom do Hrastnika in peš na Kal, vrh med Mrzlico in Klobukom.
  • Z vlakom do postaje Breg in proti Lisci. Lisca je razgledni vrh. Z vrha, na katerem stoji meteorološka radarska postaja, je lep razgled na Zasavsko-Posavsko hribovje, del Dolenjske in Notranjsko. Ob lepem vremenu pa se vidijo Julijci s Triglavom.

Gorenjska

  • Z vlakom do Jesenic in naprej peš do Golice. To je neporaščeni vrh, severno od Jesenic. Z vrha je lep razgled na zahodne Karavanke in del Julijskih Alp s Triglavom. Najprimernejši čas za obisk Golice je maj, saj na pobočjih Planine pod Golico takrat cvetijo narcise.

Primorska

  • Z vlakom do Nove Gorice in peš do Sabotina, vzpetino nad Novo Gorico oziroma Solkanom. Je odlično razgledišče na Julijce, reko Sočo, goriško kotlino, Kras, morje, Furlansko nižino. Zanimiv je tudi z zgodovinskega vidika, saj so se tukaj bile najhujše bitke v prvi svetovni vojni. Pod njim se pne čez reko Sočo železniški most z največjim kamnitim lokom na svetu, ki meri 85 metrov in je bil zgrajen leta 1906, kot ključni objekt na drugi železniški povezavi med Trstom in Dunajem.
  • Z vlakom do Bohinjske Bistrice. Vrh Koble se nahaja med Črno prstjo in Soriško planino. Natančno pod vrhom je železniški predor, ki povezuje Bohinjsko Bistrico in Podbrdo. Z vrha je lep pogled proti Škofjeloškemu in Cerkljanskemu hribovju na jugu ter Julijskim Alpam na severu.

Štajerska

  • Z vlakom do Maribora, z avtobusom do vzpenjače, na vrhu pa – kamor vam srce poželi. Nekaj ciljev: Areh, Ruška koča, Sveti Trije kralji …

Ponudba Slovenskih železnic je zelo raznovrstna. Oglejte si jo in prav gotovo boste našli kaj zanimivega zase:

oglasno sporočilo

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!