fbpx

Zaradi ptičje gripe prodajo več podganjega mesa

Novice

Vsaj v Kambodži je ptičja gripa prinesla precej veselja prodajalcem podganjega mesa. Kot je za lokalni časopis dejal nek mesar iz Batambanga na zahodu države, posel še nikoli ni tako cvetel. Vsako jutro proda več kot 200 kilogramov podganjega mesa, kar je dvakrat več kot v časih pred ptičjo gripo. V odročnih predelih Kambodže je […]

Vsaj v Kambodži je ptičja gripa prinesla precej veselja prodajalcem podganjega mesa. Kot je za lokalni časopis dejal nek mesar iz Batambanga na zahodu države, posel še nikoli ni tako cvetel.

Vsako jutro proda več kot 200 kilogramov podganjega mesa, kar je dvakrat več kot v časih pred ptičjo gripo. V odročnih predelih Kambodže je podganje meso, ponavadi pečeno, z dodanim česnom in zelenjavo, že dolgo visoko cenjena specialiteta. Seveda to ni edino nenavadno živilo, ki ga najdemo na jedilniku ljudi v ruralnih predelih jugovzhodne Azije. V Kambodži pravijo, da so pajke, hrošče, kače, žabe, mravlje ipd. začeli jesti sestradani kmetje med genocidom Rdečih Kmerov v 70ih letih 20. stoletja.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!