fbpx

Zeleni turizem v Sloveniji: varujmo okolje in ohranimo poskočno ciko

Novice

Ljubljana – Turizem ustvari pet odstotkov vseh izpustov toplogrednih plinov v ozračje in s tem prispeva k spreminjanju podnebja. Po drugi strani je žrtev podnebnih sprememb, saj se zaradi dviga temperatur ozračja in snežne meje ter spreminjanja biodiverzitete spreminjajo tudi turistični tokovi. “Nujni so ukrepi blaženja posledic podnebnih sprememb,” je prepričana Maja Pak, direktorica Slovenske […]

Ljubljana – Turizem ustvari pet odstotkov vseh izpustov toplogrednih plinov v ozračje in s tem prispeva k spreminjanju podnebja. Po drugi strani je žrtev podnebnih sprememb, saj se zaradi dviga temperatur ozračja in snežne meje ter spreminjanja biodiverzitete spreminjajo tudi turistični tokovi. “Nujni so ukrepi blaženja posledic podnebnih sprememb,” je prepričana Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), ki zato spodbuja razvoj zelenega oziroma ekološkega turizma.

Slovenija je v tem pogledu z dvema hoteloma (Thermana Laško in Bohinj), z apartmajskim naseljem (Terme Snovik) in turistično kmetijo (Urška na Zreškem Pohorju), ki so pridobili mednarodni certifikat za okolju prijazno poslovanje, ter s štirimi območji (dolini Soče in Kolpe, Solčavsko ter Idrijsko), ki so zaradi okoljske naravnanosti prejela naziv evropske komisije EDEN oziroma “destinacija evropske odličnosti”, na začetku te poti.

Vir: dnevnik.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!