fbpx

Zimsko dopustovanje v avstrijski regiji Schladming-Dachstein

Novice

Na smučišču Hochwurzen v Schladmingu je letos pričela obratovati nova sodobna in tehnološko dovršena kabinska žičnica za 10 oseb, ki lahko na vrh prepelje do 2.500 oseb na uro. Z novo gondolo pa je nastala tudi inovativna večnamenska zgradba dolinske postaje. Da bi ohranili neokrnjeno sliko pokrajine, je gorska postaja postavljena “pod zemljo”, z neposrednim […]

Na smučišču Hochwurzen v Schladmingu je letos pričela obratovati nova sodobna in tehnološko dovršena kabinska žičnica za 10 oseb, ki lahko na vrh prepelje do 2.500 oseb na uro. Z novo gondolo pa je nastala tudi inovativna večnamenska zgradba dolinske postaje. Da bi ohranili neokrnjeno sliko pokrajine, je gorska postaja postavljena “pod zemljo”, z neposrednim dostopom do smučarskih izhodnih točk in koče Hochwurzenhütte. Poseben, na novo oblikovan vstopni sistem tako občutno olajša dostop do nove gondole predvsem družinam z otroškimi vozički in osebam na invalidskih vozičkih.

Na legendarnem Dachsteinu pa najdejo gostje novo stekleno panoramsko gondolo. Naslednji spektakularni vrhunec je najviše ležeči viseči most Avstrije s “stopnicami v nič”, stekleno razgledno ploščadjo nad pečinami – le za posebej pogumne!

Na smučišču Reiteralm – “trening na gori svetovne smučarske elite” in edinem smučišču v evropskem alpskem prostoru z mednarodnim pečatom kakovosti “Trojno zlato” – je od letos naprej z najvišje točke Reiteralma mogoče doživeti pravo “tekmovalno mrzlico” in napetost. Od tam se lahko poženete na progo kot pravi profesionalec s “štartnega mesta svetovnega prvenstva” in tudi tako lahko občutite pospešeno utripanje srca.

Najbolj črni smučarski užitek pa je možno doživeti na “kvartetu črnih prog” – “Black Queen, Black Power, Black Rose & Black Horse” – z do 80-odstotnim padcem in naklonom 40 stopinj.

Na novi zvočni progi smučišča Planai v regiji Schladming-Dachstein je na voljo nekaj posebej za ušesa.

Za spust po 600 metrov dolgi progi lahko smučarji izbirajo med več kot 10.000 naslovi skladb in zatem po pobočju odvijugajo ob zvokih Mozartove Čarobne piščali ali po taktih skladbe Schifoan Wolfganga Ambrosa. Najmlajši se lahko v deželi Galstiland na gori Galsterberg s smučmi podajo skozi različne koče, v katerih bodo naleteli na Rimljane, Galce in razne živali. Adrenalinski odvisniki bodo preizkusili svoje sposobnosti na “kvartetu črnih prog” in se skoraj v prostem padu pognali po progi navzdol.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Še nekaj brez adrenalina, zato pa s sanjsko gorsko panoramo v ozadju: Na smučišču Hauser Kaibling, ki je zmagovalec testov med smučišči 2012/13 in gorski trening zvezd ženskega svetovnega pokala, goste pričakuje edinstveni otok užitkov z brezplačnim wlanom, panoramskimi ležalniki 360 stopinj, novo panoramsko tablo in naravnim draguljem, planino Kaibling Alm s 6-sedežnico z ogrevanimi usnjenimi sedeži.
Za posladek še ponudba za sladokusce v celotni regiji Schladming-Dachstein: ponudniki pravijo, da pri njih gostje spoznavajo najboljše gostilničarje smučarskih koč med vsemi evropskimi smučišči, kar je pokazala študija “Best Ski Resort” priznane svetovalne agencije Mountain Management. Seveda raznolikost menijev v smučarskih kočah bogati turistično ponudbo, kar gostje nadvse cenijo. Dopustniki dandanes na gori pričakujejo veliko več kot le zrezek in ocvrt krompirček. Kuharji iz gorskih koč v Schladmingu pripravljajo domače menije po tradicionalnih receptih, na katerih gostje najdejo vse, od krepke juhe do krapov, polnjenih s pravim štajerskim sirom, do svežega, doma pečenega zavitka.
Na voljo je tudi nova aplikacija za pametne telefone: vse zimske ture od teka na smučeh, izletov s krpljami, zimskega pohodništva do turne smuke oz. sankanja je tako mogoče najti na njih. Najljubše poti je mogoče na telefon shraniti tudi na način brez internetne povezave in imeti tako vsebine, kot so iskalnik vrhov, profil ture in merilnik hitrosti, vedno pri roki. Za vsako etapo so na voljo višinski profil, natančen opis in fotografije. Poleg tur je mogoče najti tudi točke zanimanja, prenočišča, prireditve in namige. Vse vsebine so na voljo tudi na spletu in se dnevno posodabljajo.
Sicer pa je v regiji Schladming-Dachstein brskanje po spletu še posebej zabavno: gostje lahko namreč po vsem smučišču uporabljajo brezplačni internet. Vsaka naprava, ki se lahko brezžično poveže na splet prek wlana, kot notesnik, pametni telefon ali tablični računalnik, bo našel brezplačno internetno omrežje, bodisi v dolini, na gori ali v smučarski koči. Gostje lahko preverjajo e-pošto ali sveže fotografije s smučišča iz gorske koče po telefonu delijo s svojimi prijatelji na facebooku in twitterju. Ali pa z novo aplikacijo načrtujejo svojo turo.
Še veliko več, od raznih informacije, novice, zemljevide prog, vremenske napovedi, koledar prireditev itd. tako ponuja portal www.schladming-dachstein.at.

Sledite nam


RSS Ustavi se!