fbpx

Praznični december na Bledu

Novice

Pravljična podoba otoka s cerkvijo sredi jezera tudi v hladnejših mesecih privablja na romantične sprehode ob jezeru v soju bakel. O Blejskem otoku obstaja veliko legend, ena od njih je Legenda o potopljenem zvonu, ki jo vsako leto blejski potapljači in njihovi kolegi iz vse Slovenije oživijo na božični dan, ko se potopljeni zvon ponovno […]

Pravljična podoba otoka s cerkvijo sredi jezera tudi v hladnejših mesecih privablja na romantične sprehode ob jezeru v soju bakel. O Blejskem otoku obstaja veliko legend, ena od njih je Legenda o potopljenem zvonu, ki jo vsako leto blejski potapljači in njihovi kolegi iz vse Slovenije oživijo na božični dan, ko se potopljeni zvon ponovno dvigne iz jezerskih globin. Prijetno praznično druženje zagotavlja tudi krog prijateljstva, ki poteka okoli jezera na predzadnji dan starega leta.

PRAZNIČNA DOŽIVETJA V DRUŽINSKEM HOTELU SAVICA

Razigrane praznične dni pripravljajo v družinskem hotelu Savica, kjer ob raznovrstnih kreativnih delavnicah pripravljajo piljenje kuharskih spretnosti. Mame se bodo pomerile v kategoriji naj slovenske potica, zabavno bo na družinskih izletih na kmetijo, Brezje z ogledom jaslic in na družinskem drsanju. Posebnost animacijskega programa je kvalitetno preživljanje skupnega prostega časa v krogu družine, ki bodo pripravile tudi lutkovno predstavo, manjkala ne bo niti grajska delavnica postavitve dvora in kraljevska poslikava obraza.

 

PRAZNIČNO KAMPIRANJE IN NOV OTROŠKI SMUČARSKI POLIGON

V času božično-novoletnih praznikov bo za ljubitelje zimskega kampiranja odprt tudi Camping Bled z Gozdnimi Vilami. Ko se temperature spustijo pod ledišče uredijo tudi tekaško progo, kjer je mogoč tudi nočni tek na smučeh po osvetljenih progah, in največje drsališče na prostem, novost v Veliki Zaki pa bo otroški smučarski poligon.

Tisti, ki iščejo posebna doživetja, bodo preizkusili glamurozne zimske vikende v Gozdnih Vilah. V dvoje se lahko prepustijo razvajanju v okviru programa Ledena strast, ki vključuje dve nočitvi v Gozdni Vili z vročo kadjo, zajtrk v postelji, najem privatne kopalnice, gourmet večerjo s penino v vroči kadi in majhna presenečenja.

 

CHEF’S TABLE – NOVO KULINARIČNO DOŽIVETJE V ŠEFOVI KUHINJI

Nov kulinarični produkt Chef’s table v vrhunski restavraciji Julijana v Grand Hotelu Toplice bo zagotovo pisan na kožo vsem gurmanom, ki bodo le malo kje našli jedi tako prefinjenih in zanimivih okusov. Mizo  pogrnejo v sami kuhinji chefa Simona Bertonclja, kjer gosti spremljajo kreiranje jedi, lahko pa sprejmejo izziv in mu pomagajo tudi pri kuhanju.

 

PRAZNIČNI DECEMBER NA BLEDU

Osrednje prizorišče prazničnega dogajanja je terasa Kavarne Park, kjer se odvijajo sejmi domače in umetnostne obrti, številne spremljevalne prireditve, slaščičarji in slaščičarke pa so pripravili sladek izbor prazničnih dobrot.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Adventni, božični in novoletni sejem domače in umetnostne obrti na terasi Kavarne Park:

ob sobotah in nedeljah: od 30.11.2013 do 12.01.2014, med 10. in 19. uro; ob 16. uri predstave in program za otroke in odrasle

Praznični dogodki na Bledu:Sledite nam


RSS Ustavi se!