fbpx

Zlato mesto Dubai

Potovanja, Zanimivosti

Dubai je eno najmlajših mest na svetu.

Dubai je eno najmlajših mest na svetu. Pred sto leti je bila na njegovem mestu majhna beduinska vasica, ki se je preživljala z iskanjem biserov.

V 60. letih so odkrili nafto in takrat se je začel pravi razcvet tega arabskega emirata, v katerem se danes bohoti blagostanje in sveti zlato. Poleg nafte jim obilo prihodka prineseta tudi zemeljski plin in turizem. Emirat vodi šejk Mohammed bin Rashid al Maktoum, vlado pa sestavlja njegova družina. Nekaj večjih podjetij je v lasti vlade. Hkrati pa vlada podpira privatni sektor. Kljub temu da je Dubai v primerjavi z ostalimi muslimanskimi mesti zelo odprt in kozmopolitanski, moramo spoštovati njihove navade in tradicijo. Nemuslimani ne smejo vstopiti v mošeje in ne smejo nositi njihovih tradicionalnih oblačil. Moški in ženske naj se za poslovne sestanke oblečejo konzervativno, predvsem to velja za ženske, ki ne smejo pokazati preveč kože. Mini krila so prepovedana. Sicer so Dubajčani zelo topli in gostoljubni. Zvečer vas bodo povabili v dobre restavracije, ne domov. Tam boste lahko spili kozarček alkohola, ki ga sicer v Dubaju ne morete kupiti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.