fbpx

Zlato mesto Dubai

Potovanja, Zanimivosti

Dubai je eno najmlajših mest na svetu.

Dubai je eno najmlajših mest na svetu. Pred sto leti je bila na njegovem mestu majhna beduinska vasica, ki se je preživljala z iskanjem biserov.

V 60. letih so odkrili nafto in takrat se je začel pravi razcvet tega arabskega emirata, v katerem se danes bohoti blagostanje in sveti zlato. Poleg nafte jim obilo prihodka prineseta tudi zemeljski plin in turizem. Emirat vodi šejk Mohammed bin Rashid al Maktoum, vlado pa sestavlja njegova družina. Nekaj večjih podjetij je v lasti vlade. Hkrati pa vlada podpira privatni sektor. Kljub temu da je Dubai v primerjavi z ostalimi muslimanskimi mesti zelo odprt in kozmopolitanski, moramo spoštovati njihove navade in tradicijo. Nemuslimani ne smejo vstopiti v mošeje in ne smejo nositi njihovih tradicionalnih oblačil. Moški in ženske naj se za poslovne sestanke oblečejo konzervativno, predvsem to velja za ženske, ki ne smejo pokazati preveč kože. Mini krila so prepovedana. Sicer so Dubajčani zelo topli in gostoljubni. Zvečer vas bodo povabili v dobre restavracije, ne domov. Tam boste lahko spili kozarček alkohola, ki ga sicer v Dubaju ne morete kupiti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!