fbpx

Zlato mesto Dubai

Potovanja, Zanimivosti

Dubai je eno najmlajših mest na svetu.

Dubai je eno najmlajših mest na svetu. Pred sto leti je bila na njegovem mestu majhna beduinska vasica, ki se je preživljala z iskanjem biserov.

V 60. letih so odkrili nafto in takrat se je začel pravi razcvet tega arabskega emirata, v katerem se danes bohoti blagostanje in sveti zlato. Poleg nafte jim obilo prihodka prineseta tudi zemeljski plin in turizem. Emirat vodi šejk Mohammed bin Rashid al Maktoum, vlado pa sestavlja njegova družina. Nekaj večjih podjetij je v lasti vlade. Hkrati pa vlada podpira privatni sektor. Kljub temu da je Dubai v primerjavi z ostalimi muslimanskimi mesti zelo odprt in kozmopolitanski, moramo spoštovati njihove navade in tradicijo. Nemuslimani ne smejo vstopiti v mošeje in ne smejo nositi njihovih tradicionalnih oblačil. Moški in ženske naj se za poslovne sestanke oblečejo konzervativno, predvsem to velja za ženske, ki ne smejo pokazati preveč kože. Mini krila so prepovedana. Sicer so Dubajčani zelo topli in gostoljubni. Zvečer vas bodo povabili v dobre restavracije, ne domov. Tam boste lahko spili kozarček alkohola, ki ga sicer v Dubaju ne morete kupiti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.