fbpx

Hotel Orel v novi podobi

Novice

Družba Terme Maribor bo v tem letu realizirala dva pomembna projekta: v celoti bo prenovljen mestni hotel Orel, na Pohorju pa bo prav tako v celoti do konca tega leta obnovljen hotel Bellevue. Prenova hotela Orel s kategorijo treh zvezdic je trajala dobre 3 mesece, prve goste pa je prenovljeni hotel sprejel že konec maja. […]

Družba Terme Maribor bo v tem letu realizirala dva pomembna projekta: v celoti bo prenovljen mestni hotel Orel, na Pohorju pa bo prav tako v celoti do konca tega leta obnovljen hotel Bellevue. Prenova hotela Orel s kategorijo treh zvezdic je trajala dobre 3 mesece, prve goste pa je prenovljeni hotel sprejel že konec maja.

Prenova hotela Orel je obsegala celoten spalni del hotela, v katerem je 117 ležič v 71 sobah in dveh luksuznih apartmajih, ureditev nove recepcije z vhodom iz Volkmerjevega prehoda in novo hotelsko restavracijo s kuhinjo. Vrednost prenove znaša blizu 400 milijonov tolarjev. Letos bodo Terme Maribor izvedle tudi prenovo hotela Bellevue s tremi zvezdicami na Mariborskem Pohorju. S projektom je družba kandidirala tudi na razpisu za sofinanciranje projektov iz evropskih strukturnih skladov, vrednost naložbe pa znaša 1,1 milijardo tolarjev.

Z obnovitvenimi deli na hotelu Bellevue so že pričeli, zajemajo pa rušitev sedanjega ter nadomestno gradnjo spalnega dela hotela, ki bo po prenovi nekoliko večji od sedanjega, ter obnovo hotelske restavracije. Po prenovi bo imel hotel 42 sob ter 8 apartmajev. Alenka Iskra, predsednica uprave družbe Terme Maribor je povedala, da bo prenovljeni hotel Bellevue razširil hotelsko ponudbo tudi na Pohorju. Hotel Bellevue bo prodajno in organizacijsko tesno povezan s hotelom Habakuk, njegova poslovna usmeritev pa bo gorski wellness. V objektu bo tudi manji sprostitveni center s savnami, masažami in rekreacijo. Hotel bo primeren tako za družine z otroki kot tudi za vse tiste, ki si želijo počitka in sprostitve v naravnem okolju. V hotelih družbe Terme Maribor se tudi v letonjem letu nadaljuje trend višje rasti turističnega obiska od povprečja države. Zlasti v ugodnih rezultatih izstopa hotel Habakuk, kjer se je v prvih mesecih letošnjega leta povečal obisk za 11 odstotkov glede na lansko primerljivo obdobje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!