fbpx

150 letnica Zdravilišča Laško

Novice

Zdravilišče Laško želi v svoji poslovni viziji postati eno pomembnejših slovenskih zdravilišč in turistični center, ki v svoji ponudbi uveljavlja kakovost bivanja, kulturo zdravega načina življenja in je posebej namenjeno ljudem, ki imajo težave z gibanjem ali bi se tem težavam želeli izogniti. V Zdravilišču Laško so v letu 2003 znova presegli 100.000 oziroma dosegli […]

Zdravilišče Laško želi v svoji poslovni viziji postati eno pomembnejših slovenskih zdravilišč in turistični center, ki v svoji ponudbi uveljavlja kakovost bivanja, kulturo zdravega načina življenja in je posebej namenjeno ljudem, ki imajo težave z gibanjem ali bi se tem težavam želeli izogniti.

V Zdravilišču Laško so v letu 2003 znova presegli 100.000 oziroma dosegli 109.631 nočitev, kar je 5% več kot leto poprej. 57.716 nočitev so realizirali po pogodbi z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kar je prav toliko oziroma 35 nočitev manj kot v letu 2002. Zavod je namreč v zadnjem tromesečju močno omejil napotitve na zdraviliško zdravljenje z namenom, da je leto zaključil nekako v okviru plana. Zdravilišču pa to predstavlja okrog 4.000 nočitev manj, kot so jih iz tega naslova realizirali v zadnjem kvartalu preteklega leta ali, kot bi bilo normalno glede na dinamiko napotitve, v začetku leta. Povprečna zasedenost hotelskih posteljnih kapacitet je znašala 73%. Število gostov, ki so prenočili v hotelu, se je povečalo za 9%, na 13.787.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!