fbpx

6 razlogov za obisk Indije

Potovanja

Mistična Indija ne pusti nikogar ravnodušnega.

# Prijazni ljudje

Domačini veljajo za ene najprijaznejših in gostoljubnih ljudi. Ne glede na to, ali se sprehajate po ulici, ste povabljeni na tradicionalno kosilo k nekomu domov ali opazujete otroke med igro, boste začutili njihovo toplino.

Natakar s tradicionalnimi ocvrtki

# Okusna hrana

Hrana v Indiji je polna kontrastov. Na severu države je lokalna kuhinja pod vplivom Perzije, zato tu najdemo številne karije, na jugu pa je značilna uporaba morskih sadežev in kokosa. Zaradi hinduizma, ljudje uživajo raznovrstne brezmesne jedi.

Thali krožnik

# Vera in duhovnost

Vera in duhovnost sta v Indiji neločljivo povezani z vsakdanjim življenjem in ni presenetljivo, da so se prav na tem območju rodili hinduizem, budizem in jainisem. Obiščemo lahko enega izmed številnih joga centrov in ašramov.

Poslikava s kano

# Bogata arhitektura

Več kot 30 krajev v Indiji se je uvrstilo na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Država je polna izrednih palač, mošej in templjev, ki so se gradili skozi stoletja pod vplivom različnih dinastij.

Taj Mahal

# Številčna praznovanja

V Indiji prebiva več kot milijarda ljudi z različnimi kulturnimi ozadji in verskimi prepričanji. Vsak mesec se odvije kakšen festival kot sta Holi in Diwali ali sejem kamel v Pushkarju.

Holi

# Ogromne tržnice

Na indijskih tržnicah ponujajo tekstil, obutev in ročne izdelke po izredno ugodnih cenah. Njihove začimbe in čaji pa vas bodo greli tudi na domačem kavču!

turška mačka 1: “Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci.” 

Dišeče začimbe

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.