fbpx

6 razlogov za obisk Indije

Potovanja

Mistična Indija ne pusti nikogar ravnodušnega.

# Prijazni ljudje

Domačini veljajo za ene najprijaznejših in gostoljubnih ljudi. Ne glede na to, ali se sprehajate po ulici, ste povabljeni na tradicionalno kosilo k nekomu domov ali opazujete otroke med igro, boste začutili njihovo toplino.

Natakar s tradicionalnimi ocvrtki

# Okusna hrana

Hrana v Indiji je polna kontrastov. Na severu države je lokalna kuhinja pod vplivom Perzije, zato tu najdemo številne karije, na jugu pa je značilna uporaba morskih sadežev in kokosa. Zaradi hinduizma, ljudje uživajo raznovrstne brezmesne jedi.

Thali krožnik

# Vera in duhovnost

Vera in duhovnost sta v Indiji neločljivo povezani z vsakdanjim življenjem in ni presenetljivo, da so se prav na tem območju rodili hinduizem, budizem in jainisem. Obiščemo lahko enega izmed številnih joga centrov in ašramov.

Poslikava s kano

# Bogata arhitektura

Več kot 30 krajev v Indiji se je uvrstilo na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Država je polna izrednih palač, mošej in templjev, ki so se gradili skozi stoletja pod vplivom različnih dinastij.

Taj Mahal

# Številčna praznovanja

V Indiji prebiva več kot milijarda ljudi z različnimi kulturnimi ozadji in verskimi prepričanji. Vsak mesec se odvije kakšen festival kot sta Holi in Diwali ali sejem kamel v Pushkarju.

Holi

# Ogromne tržnice

Na indijskih tržnicah ponujajo tekstil, obutev in ročne izdelke po izredno ugodnih cenah. Njihove začimbe in čaji pa vas bodo greli tudi na domačem kavču!

turška mačka 1: “Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci.” 

Sledite nam

Oznake

Dišeče začimbe

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!