fbpx

6 trikov za lažje pakiranje

Potovanja

Da bo prtljaga na cilju urejena.

# Obleke zrolaj 

Oblačila zrolaj in ne zloži, saj bodo tako spakirana v nahrbtniku ali kovčku zavzela veliko manj prostora in ne bodo niti preveč zmečkana.

# Izkoristi prostor v čevljih

Čevlje, sploh visoke škornje, napolni z manjšimi kosi oblačil shranjenih v vrečkah.

# Uporabi etui za očala

Trdi etuiji za očala so uporabni tudi za shranjevanje nakita, kablov in celo manjših elektronskih naprav.

muza: “Tudi jaz moram narest pakiraje za celo druzino za vec dni, mesecev in zato sem si nekoc ze naredila en seznam, ki ga imam v zvezku in le dopolnjujem za vsakega clana posebej, grem lepo v sobo, vzamem njegov seznam in gremo po vrsti, kaj rabi ko vstane, higiena..obleka..in ostalo, lahko je, naredi si seznam in kljukaj in nic ne bos pozabila, jaz sem sla skozi seznam z vsakim clanom, dodal je kaj, brisala sem kaj, le tako vem, da nic ne pozabim.Če gres za dalja časa je res hudo, biti tam dalec brez necesa, ki ti je ljubo.”

# Izberi primerno velikost kovčka

Skrbno izberi velikost kovčka, saj boš z manjšim s seboj vzel manj stvari, z večjim pa nevede več, četudi vseh oblek in čevljev sploh ne potrebuješ.

# Bodi preudaren s kozmetiko

Dobra naložba je nakup majhnih praznih stekleničk, ki jih napolniš z mili in šamponi ter tako prihraniš prostor v potovalki. Težke sušilce za lase, lahko dobiš v hotelu.

# Pravilo tri

Pri pakiranju velja pravilo številka 3. Vse stvari spakiraj po tri kose, naprimer tri majice, tri kose spodnjega perila in tako dalje. Enega imaš na sebi, enega opereš in tretji se suši.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!