fbpx

9 nasvetov, kako do poceni letalske karte

Zanimivosti

Preberite, kako do prihranka pri nakupu letalskih kart.

S temi nasveti lahko prihranite ogromno denarja pri rezervaciji letalske karte!

1. Prijavite se na prejemanje obvestil o cenah

Ko se enkrat odločite, kam bi želeli potovati, se prijavite na prejemanje obvestil o cenah. Prejeli boste email s podatki o cenah letov na izbrani destinaciji, kar vam bo pomagalo, da boste lahko izbrali najugodnejšo ponudbo. Obstaja ogromno različnih spletnih strani, ki jih lahko uporabite, Airfarewatchedog in Skyscanner sta dobra primera.

2. Notranji let rezervirajte osem tednov vnaprej, mednarodni let ali let “last minute” pa 24 tednov vnaprej

Kdaj rezervirati let je že večkrat predebatirana tema in vsak zadetek na Googlu vam bo ponudil drugačen odgovor. Po podatkih Američani v povprečju privarčujejo 19 odstotkov pri rezervaciji notranjega leta osem tednov vnaprej in neverjetnih 27 odstotkov pri rezervaciji mednarodnega leta 24 tednov pred odhodom. Ogromno lahko privarčujete tudi, če se odločite za ponudbo “last minute” oziroma v zadnji minuti pred odhodom. Tak način je primeren, če se odločite za hiter odklop med vikendom, ko niste vezani na točen datum prihoda. V ostalih primerih se je pametno izogniti stresu in let varneje rezervirati vnaprej.

3. Potujte v najcenejših dneh

Ne skrbite, ne bo vam treba samim ugotoviti, kateri so ti dnevi, zahvalimo se lahko funkciji “iskanje po mesecih”, ki nam jo ponujata Skyscanner in Google Flights. Ogledamo si lahko cene letov za vse dni v mesecu, kar nam bo prihranilo ogromno denarja in tudi časa. Najceneje boste prišli skozi, če lahko datum leta prilagodite.

4. Pred odhodom na letališče se pozanimajte o omejitvah prtljage

Da bi se izognili nepotrebnemu plačevanju prtljage, se o omejitvah letalske družbe pozanimajte pred odhodom od doma. Če ste v dvomu, stehtajte svojo prtljago. Bodite tudi pozorni, da če letalska družba dovoli le eno potovalko na osebo, to v praksi tudi velja. Če imate pri sebi osebno torbico in računalnik, sta to dve stvari, in za eno od njiju boste morali obvezno doplačati. Pri cenejših letih so ponavadi še strožji pri doslednem upoštevanju pravil.

5. Letite z nadomestnega letališča

To običajno velja, če letite v veliko mesto ali iz njega ter vam lahko prihrani ogromno denarja. Na primer, če letite v London, boste zagotovo našli ugodnejšo ponudbo, če boste pristali na Gatwicku ali Stanstedu, kot če boste izbrali glavno letališče Heathrow. Pretehtajte pluse in minuse takšne izbire, kajti manjša letališča se ponavadi nahajajo daleč od centra mesta in zato boste morali kupiti še karto za vlak, kar pa lahko na koncu nanese več kot izbira glavnega letališča.

6. Bodite prilagodljivi glede izbire destinacije

Če želite pobegniti pred mrzlo zimo, je morda vseeno, kam greste, le da bo tam toplo in imajo plažo. Pri izbiri vam lahko pomaga opcija Skyscanner “vsepovsod”. Prikazala vam bo seznam cen letov glede na lokacijo. Morda vas pritegne destinacija, za katero prej sploh niste vedeli.

7. Vztrajajte pri eni letalski družbi

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Če boste večkrat izbrali isto letalsko družbo, boste lažje zbrali njihove točke zvestobe, ki vam bodo prinesle popust pri izbiri naslednje destinacije.

8. 24-urno pravilo rezervacije leta

Sicer velja le za lete, rezervirane iz Amerike, a morda vam kdaj pride prav. Če rezervirate let najmanj en teden pred odhodom, imate pravico, da v roku 24 ur od rezervacije plačate karto ali da nakup prekličete, brez dodatnih stroškov. Če se cena rezervirane letalske karte v naslednjih 24 urah spusti, lahko svojo rezervacijo prekličete in rezervirate karto po ugodnejši ceni. Po preteku tega časa boste skoraj zagotovo morali dodatno plačati za spremembo karte.

9. Pred prihodom preverite, kako boste prišli od letališča do svoje destinacije

Ni slabšega, kot da prispete na letališče in ugotovite, da je informacijska točka zaprta ter da vam je na voljo le še taksi, medtem ko bi lahko izbrali cenejšo obliko prevoza. Že pred prihodom preverite, kakšne so povezave med letališčem in vašo destinacijo.

Zdaj, ko ste na takšen način rezervirali let in prihranili denar, lahko preostali čas in denar namenite planiranju potovanja po prihodu na letališče!

Vir: www.yahoo.com/travel

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!