fbpx

Kranjska Gora – za vse generacije, v vseh letnih časih

Aktivnosti, Kolesarjenje, Pohodništvo in gore

Sonce že  pripeka in glavno vprašanje v tem času, ki ga slišimo z vseh strani, je: »Kam boste šli pa letos na počitnice?« Ponudba je res široka in raznolika,  kot nalašč za en daljši in še kakšen krajši oddih, kombinacijo sončenja ob morju in aktivnih  trenutkov na svežem gorskem zraku, obisk tujine z dodatkom parih dni blizu doma….  Vsekakor pa so temperature poleti najprijetnejše v gorskem svetu. Tam se ob večerih prijetno ohladi, tekom dneva pa senco lahko poiščemo v gozdovih, ob rekah, jezerih.

Kranjska Gora z okolico je s široko ponudbo in naravnimi danostmi destinacija za različno zahtevne goste.  Poleti je zaradi prijetne klime še posebej zaželena pri  tistih,  ki želijo  svoje  proste  trenutke preživeti aktivno in v naravi. Obkrožena z gorami in zelenimi gozdovi je odlično izhodišče za vse pohodnike in ljubitelje sprehodov v naravi ter kolesarjenja in rolanja. Poleg  mnogih sprehajalnih poti je na  razpolago več kilometrov kolesarskih poti, ki vodijo v sosednjo Italijo in Avstrijo.  Oglejte si Planico v zeleni preobleki, odkrijte skrivnost izvira Save Dolinke v Zelencih, osvežite se ob razpršenih kapljicah Špikovih slapov, naj vas objame gorovje v romantičnem Tamarju, na Tromeji s pogledom zaobjemite kar tri države naenkrat ali pa se odpravite na odkrivanje ponudbe naših sosedov. Adrenalinski navdušenci boste dneve lahko zapolnili s spusti v kolesarskem parku. Adrenalin pa se vam bo povišal tudi na poletnem sankališču Besna Pehta, najbolj pogumni pa se lahko spustite po jeklenici po hrbtišču velikanke v Planici.

Da bodo vaš i prosti dnevi res popolni, bodo poskrbeli v hotelih Hit Alpinea Kranjska Gora, ki združuje tri hotele hotelov (Kompas, Ramada Resort, Ramada Hotel & Suites) ter apartmajsko hišo, wellness centre, gostinsko ponudbo in lastno animacijsko službo, ki poskrbi, da nikomur ni dolgčas.

Za najmlajše

Med poletjem bo poskrbljeno za zabavo celotne družine. Dneve boste lahko zapolnili z ustvarjalnimi delavnicami,  vodenimi  igrami  in  telovadbo  na  bazenu,  pohodi  z  baklami  in  spoznavanjem  Kranjske  Gore,  predvsem  pa  bo  aktivno,  saj  Kranjska  Gora  z  okolico  nudi  neskončne  možnosti  za šport  in zabavo. Dogajanje  bo  popestril  tudi  Kekec,  ki  bo  z  otroki  zaplesal  v  mini  disku.  Proste  trenutke  lahko    tudi    kulinarično    obarvate,    saj    vas    bodo    animatorji  v  sodelovanju  z  večkrat  nagrajenimi kuharji,  na  delavnicah naučili speči okusne  sladice,  piškote in  pice.

Razvajanje in osvežitev

Osvežili se boste lahko  tudi  v  bazenih Hit Alpinea,  s čudovitim  razgledom  na  Julijske  Alpe  ali  v  jezeru  Jasna,  kjer  bo  tudi  veliko ostalega  dogajanja . Za  osvežitev  pa  priporočam tudi  obisk  katerega  izmed  slapov,  ki  jih  najdete  povsod  po  destinaciji.

Le klik vas še loči do prijetnih trenutkov preživetih v objemu narave: www.hit-alpinea.si

Storite nekaj zase in svoje najbližje, pustite se razvajati in si privoščite aktiven oddih v objemu gora. 

Namig za izlet

ZELENCI
Jezerca so »drugi« oz talni izvir Save Dolinke (prvi izvir je v Tamarju)  in so naravni rezervat. Prijeten sprehod ali krajši kolesarski izlet primeren za vse starosti otrok.

PLANICA – TAMAR 
Veste koliko stopnic je do vrha velikanke? Če vam jih ne bo uspelo prehoditi, se ob pobočju lahko odpeljete tudi s sedežnico in najpogumnejši spustite po jeklenici nazaj. In če ste že v Planici, vam priporočamo, da pot še malo podaljšate in se opravite v Tamar. Le-ta je tudi odlična izhodišča točka za vse, ki bi se odpravili tudi na malo zahtevnejše obiske naših gora.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

TROMEJA ( PEČ)  
Izredno priljubljena točka izletnikov, je 1508 m visok vrh, ki se dviga nad Ratečami in na katerem je tromeja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo.

MARTULJŠKI SLAPOVI 
Prijetna pot v senci gozdov vas bo vodila do prvega 30 m visokega slapu ter do drugega 100 m visokega slapu.

SLAP PERIČNIK – Mojstrana 
Slap je izredno zanimiv, saj se pod njim lahko celo sprehodite, visok pa je kar 52 m. Možen je tudi dostop do drugega slapu, pot do njega pa je kratka, a strma.

Vsi predlagani izleti so primerni za različno fizično pripravljene izletnike, na nekatere vas popeljejo  tudi animatorji Hit Alpinee.  V kolikor bi želeli vam lahko za na pot v hotelu pripravijo tudi kosilo/malico.

Sledite nam


RSS Ustavi se!