fbpx

Anja Oman in Anja Vogrič v projektu #Spostujemotradicijo

Zanimivosti

Projekt #spoštujemotradicijo je prišel kot naročen. Združuje moji dve veliki ljubezni: bogastvo slovenske kulture in dobro družinsko večerjo.

POVEZUJE NAJU TROJE – projekt #Spoštujemotradicijo, ime #anja in osredotočenost na #družina. Soimenjakinja s svojim delovanjem ustvarja skupnost – #dom, kar v meni asociira #zvestoba. Dom je tam, kjer so ljudje, ki jih imamo radi, in družina je skupnost, ki si jo ustvarimo.

DOKLER NI SILE, LAHKO VSAK VLEČE V SVOJO SMER.

Anja Oman:

“Kot veste, sem se v zadnjem času resno zamislila nad kakovostjo svojega življenja. Kmalu bomo štirje in bo vse skupaj še malo težje, zato je bil čas za konkretne odločitve. Projekt #spoštujemotradicijo je prišel kot naročen. Združuje moji dve veliki ljubezni: bogastvo slovenske kulture in dobro družinsko večerjo.
Petek zvečer je od sedaj naprej namenjen samo nam. Brez telefonov, brez hitenja, z dobro večerjo in ob pripovedkah, ki jih je izbrala zbirateljica slovenskega ljudskega izročila Dušica Kunaver. Veseli bomo, če se nam boste pri širjenju tega bogastva pridružili tudi vi! Govorili bomo o vilah, škratih, velikanih, pregovorih, običajih, rekih, navadah in naravi. S to bomo danes tudi začeli, saj je v teh dneh narava še posebej lepa, barvna, skrivnostna.

Začeli bomo s pripovedko o dveh potočkih. Zakaj in kako dolgo sta vlekla vsak v svojo smer in kako je na vse to gledala stara vrba, v našem prvem videu. Odlično izhodišče za pogovore o moči sprejemanja in sodelovanja. Če bi potočka ostala trmasta, bi namreč za vedno obstala.”

P.S. Recept Perfekten piščanec iz pečice: 1 štajerski piščanec, ki ga pripraviš po navodilih iz embalaže. Zraven že na začetku v pekač dodaš narezan krompir in skupaj spečeš. Dober tek!

https://www.facebook.com/maminamaza.si/videos/782859391886513/

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!