fbpx

Aktivne počitnice v počitniški deželi Nemčiji

Pohodništvo in gore, Potovanja

Sprehodi po plaži, razgledi na gore, jezerske krajine in gozdovi, ki jim ni videti konca … počitniška dežela Nemčija ponuja vse to in še veliko več.

Rheinland-Pfalz, Eifel Hohes Venn © Getty Images, Foto: rclassenlayouts

Nemčija ima raznoliko naravo, v kateri domujejo redke rastlinske in živalske vrste ter impresivne naravne krajine. Skoraj 50 % države predstavljajo rezervati za divje živali, skoraj tretjino države pa pokrivajo gozdovi.

Ljubitelji aktivnosti na prostem bodo navdušeni nad številnimi gorami, od katerih je 23 vrhov višjih od 2500 metrov. Ljubitelji vode se lahko naplavajo v enem od 30.000 jezer ali eni od več kot 800 rek ali pa poiščejo svoj kotiček na 2600 km dolgi nemški obali. Prav tako pa počitniška dežela ponuja več kot 70.000 kilometrov kolesarskih poti in v krošnjah dreves, gorah, ob vodi, skozi vinograde ali pa vzdolž najlepših obrežij 200.000 km pohodniških poti. V Nemčiji se najde nekaj za vsakogar.

Kolesarska pot Weserradweg © DZT, Foto: Jens Wegener

Naravne lepote lahko občudujemo na vseh koncih države, najbolj pa v 16 nacionalnih parkih, 104 naravnih parkih ali 16 Unescovih biosfernih rezervatih. Eden najbolj znanih nacionalnih parkov je vsekakor Schwarzwald na jugu Nemčije. Nacionalni park v zvezni deželi Baden-Württemberg navdušuje s svojo neokrnjeno naravo: na 10.000 hektarjih z zelenimi gozdovi, bistrimi jezeri, skrivnostnimi močvirji in odprtimi pogledi na gore obiskovalci parka ostajajo odprtih ust. Schwarzwald se že več kot 100 let razvija brez človekovega posredovanja; tako narava in divjad ostajata še posebno pristni in nedotaknjeni. Ob številnih aktivnostih, kot so pohodništvo, zimski športi, rafting, kolesarjenje, vodeni ogledi in prireditve, bodo počitnice v Schwarzwaldu nepozabna izkušnja.

Baiersbronn, slap Sankenbacher v nacionalnem parku Schwarzwald © DZT, Foto: Günter Standl

Nekoliko manj znan, a nič manj občudovanja vreden je nacionalni park Hainich, v katerem se svetovna zgodovina sreča z edinstveno naravo. Sredi Nemčije, v zvezni deželi Turingija, boste našli največje listopadno mešano gozdno območje v enem kosu v Evropi, ki navdihuje s svojimi bujnimi gozdovi, prelepimi dolinami in položnimi pobočji. V regiji, ki jo je Unesco uvrstil na svoj seznam svetovne dediščine, lahko uživate v pohodništvu in kolesarjenju, poleg tega pa se lahko s 44 m visoke poti med krošnjami nagledate lepot pragozda.

Mettlach, pogled na Saarschleife Baumwipfelpfad © DZT, Foto: Jens Wegener

Če imate radi nenavadna prenočišča, vam tudi zunaj Posarja ne bo treba predolgo iskati. Kaj pravite na premetavanje po dišečem senu? Crkljanje pod toplo odejo v igluju? Sproščanje v znameniti nemški plažni košari Strandkorb? V počitniški deželi Nemčiji lahko dobite vse to. Če želite izkusiti pristno naravo, boste gotovo z veseljem preživeli noč v eni od drevesnih hišic Baumhaushotela Kriebelland, ki je obenem tudi izvrstno izhodišče za izlet v nacionalni park Saška Švica. Vsaka drevesna hišica v tem hotelu je edinstvena in opremljena z ljubeznijo; prenočite lahko v bolj klasično zasnovani hišici ali pa v takšni, ki je oblikovana kot jadrnica. Tu bodo na svoj račun prišli tako mali kot veliki pustolovci. Tiste, ki imajo noge raje na trdnih tleh, pa bi morda bolj zanimala nočitev v vinskem sodu. Prav ste slišali! Takšni hoteli obstajajo v različnih krajih po Nemčiji; v vinskem sodu lahko prenočite sami ali intimno v dvoje, ponekod pa lahko rezervirate celo vinski sod s savno ali masažnim bazenom. Ne glede na to, ali se odpravljate na romantični oddih z boljšo polovico ali na druženje s prijatelji – to bo prijetna nočitev, ki vam bo še dolgo ostala v spominu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Mettlach, nočitev na drevesu s pogledom na Saarschleife © DZT, Foto: Jens Wegener

Najsibo v ospredju trajnost, dostopnost, adrenalinsko doživetje ali čudovita narava – počitniška dežela Nemčija je s svojo raznolikostjo popolna turistična destinacija za vsakogar.


Sledite nam


RSS Ustavi se!