fbpx

Kam na izlet med krompirjevimi počitnicami

Kolesarjenje, Regije, Toplice

Konec oktobra za naše šolarje pomeni čas za prvi šolski oddih po poletnih počitnicah. Letošnje krompirjeve počitnice bodo potekale med 24. oktobrom in 1. novembrom. Marsikateri starš pa se najverjetneje že sedaj – čeprav se je šola šele dobro začela – sprašuje, kaj zaboga naj družina dela med počitnicami.

Ker se zaradi epidemije koronavirusa marsikdo od nas še vedno izogiba potovanjem v tujino, smo vam pripravili nekaj idej za potovanja po Sloveniji. In da se boste lahko kar se da sprostili tudi starši – še posebno tisti, ki ste odgovorni za vožnjo in ste že med šolskim časom naveličani konstantnega divjanja z avtomobilom naokoli – se na dopust odpravite kar z vlakom.

Odkrijte lepote Prekmurja

Prekrasna prekmurska pokrajina je premamila marsikaterega Slovenca, ki se leto za letom vrača v ta del Slovenije. Med obiski term, gostišč, mlinov na reki in razgledom na štorklje, je težko verjeti, da nismo stopili naravnost v pravljično deželo.

Z vlakom odkrijte lepote Prekmurja s celo družino. Če pa ste še bolj aktivni, si s seboj vzemite kolesa in uživajte v sončnih in ravno prav hladnih jesenskih dnevih. Prekmurje vam namreč ponuja kup krožnih kolesarskih poti najrazličnejših dolžin in zahtevnosti, tako da boste zagotovo našli nekaj tudi za vas in vašo družino. Izbirate lahko med potmi po gričevnatem ali pa ravninskem delu Prekmurja, v obeh primerih pa boste zagotovo vsi uživali v razgledih na znamenitosti in neokrnjeno naravo.

Slovenske železnice vam omogočajo, da preprosto vzamete kolesa s sabo na vlak ter zanje doplačate le 1,5 €. Za družine tudi ponujajo super popuste, pri katerih boste kar nekaj prihranili. Tako vas čaka 40% popust pri nakupu vozovnice za otroke starejše od 12 let, 50% popust na vozovnice za otroke med 6 in 12 let, medtem ko se mlajši od 6 let vozijo popolnoma brezplačno.

Oddih v termah

Ko se dnevi ohladijo in skrajšajo, ni nič bolj prijetnega kot nekajdnevni ali pa vsaj enodnevni oddih v termah. Otroci se tam lahko cele dneve kopajo, medtem ko se starša sprostita v ležalniku ob bazenu. Medtem, ko otroci počivajo, pa se lahko kateri od staršev izmuzne na razvajanje v savni ali pa na masažo.

Skočite na vlak, ki vas bo pripeljal naravnost do Term Olimie, kjer bo vaša vozovnica veljala tudi kot dodaten popust na kopanje v bazenih. V Termalnem parku Aqualuna boste odrasli dobili kar 30% popust, otroci do 12. leta starosti pa 50% popust.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Iz term se lahko odpravite tudi na izlete v Podčetrtek in v samostan Olimje, kjer nikar ne izpustite obiska stare lekarne in čokoladnice Olimje. Terme Olimie so izjemno prijazne družinam in v njih boste zagotovo tako vi, kot vaši najmlajši preživeli oddih poln veselja in zabave.


Sledite nam


RSS Ustavi se!