fbpx

Andrej Pešec: V zgodnjem jutru postavim temelj za ves dan

Ambasadorji

Andrej Pešec se pošali, da zjutraj ni težko vstati, če greš naslednji dan s prijatelji na morje. Precej drugače je vstati, če te zgodaj zjutraj čaka puljenje zoba ali gastroskopija. In z nami deli svoj nasvet kako vzljubiti zgodnje vstajanje.

Andrej Pesec

Uredite si življenje tako, da bo vsak dan nova avantura. Najmočnejša motivacija je smisel in občutek, da si v življenju našel rdečo nit,” v kratek nasvet strne svoje izkušnje Andrej Pešec, predavatelj, svetovalec in trener za osebni razvoj.
(foto: Šimen Zupančič)

Kdaj vstajate in kako začenjate dan?

Navadno vstajam med tretjo in četrto. Najprej se v znak hvaležnost priklonim in izrazim zahvalo za vse, česar sem deležen v življenju. Nato si umijem zobe, se obrijem, stuširam … Ja, v hiši oz. v bloku sem navadno pri buden. … No, nekateri so budni še od prejšnjega dne.

Ste jutranji človek zato, ker tako od vas zahteva življenje ali ker si tako želite?

Ker si tako želim. Jutra lovim zato, ker vidim in čutim, kako čudežno vplivajo name. Kadar zgodaj vstanem, sem skozi ves dan bistveno bolj kreativen, aktivno zadovoljen, miren in potrpežljiv.

Kdo je vaš jutranji družabnik?

Jutranji partner je meditacija, mantra meditacija, zatem pa kratko predavanje o modrosti.
Zjutraj je miren um, spočit razum, svet še spi, tako tedaj lahko postavim super temelj za ves dan. V teh nekaj urah navadno naredim več, kot sem včasih v celem dnevu.

Kakšni so vaši spomini na jutra iz otroštva?

Zjutraj smo zgodaj vstali in šli v šolo. Pogosto še malo prej, kot je bilo treba, ker smo s prijatelji pred poukom skoraj vsak dan z velikim veseljem igrali nogomet. Ob vikendih smo prav tako pogosto zgodaj vstali in konec tedna izkoristili za delo doma zunaj na zemlji, posebej poleti, ko je bilo čez dan zelo vroče.

Ali na poti v službo poslušate glasbo? Če da, katero najraje slišite?

Da, na poti na delo skoraj vedno poslušam glasbo in pojem. Mantre, druge glasbe skoraj ne poslušam. Georgea Harrisona in druge izvajalce. Mantra v prevodu pomeni nekaj, kar pomiri in očisti ter osvobodi um, srce. Zelo priporočam.

Kdaj večerjate in kdaj greste spat?

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Navadno večerjam okrog 17h ali pa sploh ne. Hrana se ponoči ne prebavlja, posebej ne težka hrana. Če nisem na terenu, grem spat okrog 21h. Zaspim zlahka, tudi zato, ker imam način življenja urejen tako, da skušam na vseh področjih redno vzpostavljati pravo ravnovesje med delom, počitkom in zabavo.

Kaj bi svetovali nekomu, ki si želi vzljubiti jutra?

Zjutraj ni težko vstati, če greš naslednji dan s prijatelji na morje. Precej drugače je vstati, če te zgodaj zjutraj čaka puljenje zoba ali gastroskopija. Nasvet? Uredite si življenje tako, da bo vsak dan nova avantura, najmočnejša motivacija pa je smisel in občutek, da si v življenju našel rdečo nit. Nikar se ne prebijajte skozi življenje, kot večina, ki stalno nekaj pričakuje, medtem pa pozabi živeti. Nekdo, ki v življenju najde in ima svoj smisel, ne potrebuje posebne motivacije. Najlepše pri tem je, da ti v primeru iskrenih in plemenitih prizadevanj življenje, narava, vesolje, oz. bog osebno, kakor vam je ljubše, sam(a) odpira vrata.

Kakšno je vaše idealno jutro in začetek novega dneva?

Idealno jutro je, če vem, da bom imel tako dopoldan kot popoldan možnost deliti znanje in doprinašati ljudem, ki iščejo to, kar je bilo dano meni.

Poznate kakšen lep pregovor o jutru ali življenjski moto?

Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise. (B. Franklin, Aristotel)

Preberi več zanimivih vsebin o jutrih

Na Potovanja.Over.Net med 15. 10. in 15. 11. 2019.

Sledite nam


RSS Ustavi se!