fbpx

Anja Vogrič – najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet

D.ecembrska, Pogovori

Anja Vogrič pravi, da ne naredi letne bilance. Pravi, da kar je bilo je bilo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Dedek Mraz. On je bil možakar, ki me je obdaril. Velika čokolada Gorenjka z lešniki, pomaranče in ovojnica. Podarjeno z ljubeznivo roko. Ne spomnim se, za kaj sem zapravila denar. Nisem imela materialnih želja. Želela sem si, da mi je lepo, da lahko pobegnem v gozd ali varno zavetje prijetnega.

Imate radi presenečenja?

Presenečenja so zabavna. Najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Rada obdarim, če poznam osebo in ji lahko podarim edinstvenost. Da jo razveselim tako, ker je slišana in vem, kaj v nekem trenutku potrebuje. Rada dobim, čas ljudi, ki so mi zanimivi, da ga namenijo prav meni, in da izvem kaj novega.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Silvestrovanje ni ravno praznik. Je pa dan, v katerega je mož vtkal mističnost, pravljičnost. Dan, ko vsak leto znova postanem princesa. Noč, ki je preplesana, okrašena z bliščem v blišču. Kljub temu, da imam rada tišino, gozd, bi izbrala ravno silvestrovanje z možem za najljubši dan.

Kako ponavadi izročite darilo?

Najraje bi takoj povedala, kaj sem kupila in takoj izročila. To čakanje, me prav uči potrpežljivosti. Kako izročim? Ja, počakam, potem pa takoj odnesem in gledam občutenja, ki jih izraža obdarovanec.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Danes bi podarila iskrenost in spontanost. Jutri pa mogoče kaj drugega. ?

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Da hčerki odrasteta v odgovorni posameznici zanimivih idej, da starši ohranijo dobro zdravje še vrsto let, da mož osvoji vse svoje zastavljene cilje, da ostanem v srečnem trenutku, za vedno.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ne. Kar je bilo je bilo.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Da smo drug drugemu najboljši učitelji, in da je to vredno sprejeti odprtih rok.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Klavdija M. Belina: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Želim si... Zbujati se v prijazen svet. Svet, kjer so nasmehi pristni in kjer je biti prijazen prav in lepo, v svet kjer je človek človeku Človek.
 • Jana: Zavedam se, da me pomoč drugim osrečuje, znam tudi sama hvaležno sprejemati pomoč.
  Zavestno širim pozitivno energijo dalje. Dragi bralci poskusite tudi vi in nikoli več v vaših srcih ne bo praznine, izpolnjeni boste z ljubeznijo, veseljem, zdravjem in mirom. Jana
 • Ko se obdarujemo, zmagujemo
  V nepredvidljivih časih se ceni vsaka priložnost, ki nas spomni na lepe stvari v naših življenjih. Ena od teh priložnosti so vsekakor tudi obdarovanja, ki bodo v prihajajočih prazničnih dneh nudila pomembno podporo.
 • Irena Potočar Papež: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Irena Potočar Papež je predavateljica, motivacijska govornica, vztrajna iskalka lepega in dobrega v vseh stvareh in ljudeh, ustvarjalka izobraževalnih dogodkov, pletilka zapisanih in izgovorjenih besed, radovedna učenka in potrpežljiva učiteljica vsak dan vsepovsod, hčerka, žena in mama, povezovalka pozitivnih energij, spodbujevalka spečih potencialov v ljudeh, plesalka na odru življenja v svojem edinstvenem ritmu.
 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]