fbpx

Anja Vogrič – najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet

D.ecembrska, Pogovori

Anja Vogrič pravi, da ne naredi letne bilance. Pravi, da kar je bilo je bilo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Dedek Mraz. On je bil možakar, ki me je obdaril. Velika čokolada Gorenjka z lešniki, pomaranče in ovojnica. Podarjeno z ljubeznivo roko. Ne spomnim se, za kaj sem zapravila denar. Nisem imela materialnih želja. Želela sem si, da mi je lepo, da lahko pobegnem v gozd ali varno zavetje prijetnega.

Imate radi presenečenja?

Presenečenja so zabavna. Najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Rada obdarim, če poznam osebo in ji lahko podarim edinstvenost. Da jo razveselim tako, ker je slišana in vem, kaj v nekem trenutku potrebuje. Rada dobim, čas ljudi, ki so mi zanimivi, da ga namenijo prav meni, in da izvem kaj novega.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Silvestrovanje ni ravno praznik. Je pa dan, v katerega je mož vtkal mističnost, pravljičnost. Dan, ko vsak leto znova postanem princesa. Noč, ki je preplesana, okrašena z bliščem v blišču. Kljub temu, da imam rada tišino, gozd, bi izbrala ravno silvestrovanje z možem za najljubši dan.

Kako ponavadi izročite darilo?

Najraje bi takoj povedala, kaj sem kupila in takoj izročila. To čakanje, me prav uči potrpežljivosti. Kako izročim? Ja, počakam, potem pa takoj odnesem in gledam občutenja, ki jih izraža obdarovanec.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Danes bi podarila iskrenost in spontanost. Jutri pa mogoče kaj drugega. ?

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Da hčerki odrasteta v odgovorni posameznici zanimivih idej, da starši ohranijo dobro zdravje še vrsto let, da mož osvoji vse svoje zastavljene cilje, da ostanem v srečnem trenutku, za vedno.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ne. Kar je bilo je bilo.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Da smo drug drugemu najboljši učitelji, in da je to vredno sprejeti odprtih rok.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]