fbpx

Anja Vogrič – najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet

D.ecembrska, Pogovori

Anja Vogrič pravi, da ne naredi letne bilance. Pravi, da kar je bilo je bilo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Dedek Mraz. On je bil možakar, ki me je obdaril. Velika čokolada Gorenjka z lešniki, pomaranče in ovojnica. Podarjeno z ljubeznivo roko. Ne spomnim se, za kaj sem zapravila denar. Nisem imela materialnih želja. Želela sem si, da mi je lepo, da lahko pobegnem v gozd ali varno zavetje prijetnega.

Imate radi presenečenja?

Presenečenja so zabavna. Najlepše mi je povabilo v družbo osebe, ob kateri lahko spoznavam njen svet.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Rada obdarim, če poznam osebo in ji lahko podarim edinstvenost. Da jo razveselim tako, ker je slišana in vem, kaj v nekem trenutku potrebuje. Rada dobim, čas ljudi, ki so mi zanimivi, da ga namenijo prav meni, in da izvem kaj novega.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Silvestrovanje ni ravno praznik. Je pa dan, v katerega je mož vtkal mističnost, pravljičnost. Dan, ko vsak leto znova postanem princesa. Noč, ki je preplesana, okrašena z bliščem v blišču. Kljub temu, da imam rada tišino, gozd, bi izbrala ravno silvestrovanje z možem za najljubši dan.

Kako ponavadi izročite darilo?

Najraje bi takoj povedala, kaj sem kupila in takoj izročila. To čakanje, me prav uči potrpežljivosti. Kako izročim? Ja, počakam, potem pa takoj odnesem in gledam občutenja, ki jih izraža obdarovanec.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Danes bi podarila iskrenost in spontanost. Jutri pa mogoče kaj drugega. ?

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Da hčerki odrasteta v odgovorni posameznici zanimivih idej, da starši ohranijo dobro zdravje še vrsto let, da mož osvoji vse svoje zastavljene cilje, da ostanem v srečnem trenutku, za vedno.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ne. Kar je bilo je bilo.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Da smo drug drugemu najboljši učitelji, in da je to vredno sprejeti odprtih rok.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.
 • Nataša Briški, Tina Cipot in Iza Sia Login iz rubrike #ustavise
  V preteklih letih smo imeli slogane ... in pomisli nase, in premagaj strah, in povej, in prisluhni ... In ker danes še posebej spoznavamo, da smo #drugdrugemudarilo, združujemo izjemne posameznike in delimo njihove zapise preteklih let.