fbpx

Avtodom- mnenja od “super” do “grozno”

Nasveti, Potopisi

Res me zanima, koliko vas je bilo na začetku proti, pa vam je potem postalo všeč? Koliko pa se vas z avtodomom ni nikoli sprijaznilo?

Na forumu Med.Over.net v mapi Počitnice in potovanja se je razvila kar žolčna debata o prednostih in slabostih avtodoma v primerjavi s prikolico oziroma z najemom apartmaja oziroma sobe v hotelu. Tudi zelo nasprotujoča stališča glede uporabe avtodoma pozimi je zaslediti.
»Sorka« odpre debato o očitno zelo vroči temi:
Mož želi kupiti nov avtodom, sama pa sem zelo proti, ker se mi zdi, da bo popolnoma neizkoriščen. Razen 14 dni poleti, pa kakšen vikend morda, da se bom pa stalno nekam vozila, do tega mi pa ni. Avtodom šotor 2
Pa poleti bi še šlo, ko je toplo, lepo vreme, pozimi mi pa niti na kraj pameti ne pade, da bi ga uporabljala.
Poleg tega radi potujemo na druge kontinente, tako da je to zame še dodatni minus. Imamo vikend na morju. Se mi zdi, da nam bo enostavno zmanjkalo časa za vse.
Oba sva tudi še v službi, z družino.
Stalno poslušam, da mi bo postalo všeč, ampak dvomim. Razen seveda poleti, v kampu, ko imaš domačo hišico kar s seboj.

Res me zanima, koliko vas je bilo na začetku proti, pa vam je potem postalo všeč? Koliko pa se vas z avtodomom ni nikoli sprijaznilo?
Morda še razlaga, zakaj?

Avtodom 1

»Rok-1« poda svoje mnenje izhajajoč iz izkušenj:
Ufff… težko rečem. Vem le to, da npr. moji mami sprva ni bilo ravno všeč, zdaj pa ji je. Je bila bolj za stacionarne zadeve – npr. campe s prikolico, ipd – zdaj pa uživa. Prijetno je sploh za potovanja z družbo (več avtodomov) in tudi dolgotrajna upokojenska potepanja po bližnjih drugih kontinentih so lahko zelo prijetna.

Glede izkoriščenosti se pa zelo strinjam s teboj. Moja računica kaže da je dovolj izkoriščen, če si ga npr. delijo dve do tri družine, vendar pa gre to le med zelo strpnimi ljudmi, ki se uspešno dogovarjajo o vsem, posebej o terminih. VW camper 4
Za eno familijo je izkoriščenost primerna, če se ga uporablja res veliko, čez celo leto in številne vikende, podaljšane vikende in tudi večino kratkih počitnic – npr. za 1. november, 1. maj, ipd.

Glede zimske uporabe pa ti povem, da je meni oz. nam najbolj pri srcu. Veliko prijetneje kot poleti, ko je pogosto prav svinjsko vroče in še ogromno ljudi povsod. Razna smučanja z AD-jem, potepi okrog po Evropi, obiski južne Španije & Portugalske pozimi – ali pa Grčija… so pozimi super.
»Bralka« se popolnoma strinja z Rok-1, predvsem kar se zimske uporabe tiče:
Se popolnoma strinjam. Mi imamo sedaj AD eno leto in nam je v njem najboljše jeseni, pozimi, spomladi… Smo pa na koncu poletja ugotovili, da imamo tudi v bližini kotičke, kjer ni (pre)vroče, kjer ni gneče in kjer je še lepše kot na morju.

Tako da lahko kombinirate; poleti vikend na morju, sicer pa krajši in daljši izleti…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Vas zanima vsa komunikacija ?  Spremljajte forume: Popotovanja, Kam in kako na počitnice in Popotniški oglasi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!