fbpx

Bangladeški bankovci neuporabni

Novice

Bankovci bangladeške valute take so postali tako umazani, da celo vsega hudega vajeni ribiči menijo, da preveč smrdijo, da bi se jih še dalo uporabljati. Trgovci z ribami se pritožujejo, da stranke zahtevajo, da jim drobiž vrnejo v kovancih, saj ne marajo več umazanih in smrdečih bankovcev. Tako so v težkem položaju, saj iste bankovce […]

Bankovci bangladeške valute take so postali tako umazani, da celo vsega hudega vajeni ribiči menijo, da preveč smrdijo, da bi se jih še dalo uporabljati. Trgovci z ribami se pritožujejo, da stranke zahtevajo, da jim drobiž vrnejo v kovancih, saj ne marajo več umazanih in smrdečih bankovcev.

Tako so v težkem položaju, saj iste bankovce dobivajo od strank, ki pa se razjezijo, če jih trgovci zavrnejo. Bangladeška centralna banka jih poskuša nadomestiti z novimi, potrebuje pa pomoč komercialnih bank. Te naloge se otepajo, saj bi jim povzročila dodatne stroške, centralna banka pa jim grozi celo z odvzemom licence, če ne bodo sodelovale. Bangladeš ima bankovce za 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 in 500 tak. Ena taka je nekaj manj kot 0,02 ameriškega dolarja.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!