fbpx

Barbados ali “Little-England”

Potovanja, Zanimivosti

Barbados je jugovzhodni karibski otok in sodi v skupino malih Antilov. Otok vulkanskega izvora, obdan s koralnimi grebeni, je okoli 400 kilometrov oddaljen od venezuelske obale.

Čeprav Barbados ne sodi več pod okrilje Velike Britanije, je tukaj še vedno čutiti angleški vpliv. Barbados nekateri imenujejo celo “Little-England” na Karibih.

Konjske dirke, popoldanski čaj in portreti angleške kraljice, izdajajo močan vpliv Angležev, toda življenjski ritem prebivalcev je bolj sproščen in karibski.

Bridgetown

Glavno mesto Bridgetown je hkrati tudi pristanišče velikih križark. Tropska klima s temperaturami, ki se čez vse leto gibljejo med 25 in 30 stopinjami Celzija, privablja turiste v vseh letnih časih. Poleg sonca, toplega morja in več kot 100 kilometrov dolgih belih peščenih plaž, turiste na Barbados privablja tudi očarljiv podvodni svet. Na atlantski obali, ki je na vzhodni in severni strani otoka, je morje bolj razburkano z visokimi valovi. Na karibski obali, ki se razprostira na zahodni in južni strani otoka, pa je morje bolj mirno. Coral Forests na južnem koncu otoka imenujejo tudi potapljaška Meka.

Midva sva imela dvojno poroko še z enim parom in smo šli tudi na poročno potovanje skupaj, tako da je bila družba imenitna. Šli smo pa na Barbados. Nepozabno! Še ne preveč okupirano od raznih turistov (npr. Nemci), sicer veliko Angležev, ampak je normalno, ker je to bivša angleška kolonija. Domačini izjemno prijazni in nevsiljivi. Življenje teče počasi in vse je easy!!! Narava prelepa, super za surferje, kajtarje in golfiste.

Forum: Kam in kako na počitnice

Preberi tudi: Najlepši Karibski otoki

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!