fbpx

Barbados ali “Little-England”

Potovanja, Zanimivosti

Barbados je jugovzhodni karibski otok in sodi v skupino malih Antilov. Otok vulkanskega izvora, obdan s koralnimi grebeni, je okoli 400 kilometrov oddaljen od venezuelske obale.

Čeprav Barbados ne sodi več pod okrilje Velike Britanije, je tukaj še vedno čutiti angleški vpliv. Barbados nekateri imenujejo celo “Little-England” na Karibih.

Konjske dirke, popoldanski čaj in portreti angleške kraljice, izdajajo močan vpliv Angležev, toda življenjski ritem prebivalcev je bolj sproščen in karibski.

Bridgetown

Glavno mesto Bridgetown je hkrati tudi pristanišče velikih križark. Tropska klima s temperaturami, ki se čez vse leto gibljejo med 25 in 30 stopinjami Celzija, privablja turiste v vseh letnih časih. Poleg sonca, toplega morja in več kot 100 kilometrov dolgih belih peščenih plaž, turiste na Barbados privablja tudi očarljiv podvodni svet. Na atlantski obali, ki je na vzhodni in severni strani otoka, je morje bolj razburkano z visokimi valovi. Na karibski obali, ki se razprostira na zahodni in južni strani otoka, pa je morje bolj mirno. Coral Forests na južnem koncu otoka imenujejo tudi potapljaška Meka.

Midva sva imela dvojno poroko še z enim parom in smo šli tudi na poročno potovanje skupaj, tako da je bila družba imenitna. Šli smo pa na Barbados. Nepozabno! Še ne preveč okupirano od raznih turistov (npr. Nemci), sicer veliko Angležev, ampak je normalno, ker je to bivša angleška kolonija. Domačini izjemno prijazni in nevsiljivi. Življenje teče počasi in vse je easy!!! Narava prelepa, super za surferje, kajtarje in golfiste.

Forum: Kam in kako na počitnice

Preberi tudi: Najlepši Karibski otoki


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.