fbpx

Barcelona – Kaj moraš nujno obiskati?

Potovanja, Zanimivosti

Barcelona je primerna tudi za kratek vikend izlet.

# Gaudíjeva arhitektura

Antonijo Gaudí je s svojo modernistično arhitekturo pustil velik pečat mestu. Ne preskoči ogleda njegove Sagrade Familie (mogočne bazilike svete družine), pravljičnega Parka Güell in neobičajne zgradbe La Pedrera.

Mojcej2: “Madrid in Barcelona sta večmilijonski mesti. Jaz bi rezervirala hotel izzven centra, ne bi hodila z avtom po mestu. Taki hoteli imajo v večini primerov brezplačno parkirišče. Gledala bi samo, da je postaja metroja blizu. Cene vozovnic javnega prevoza so nizke in bi uporabljala metro. Hitreje, predvsem pa nimaš težav z vožno po mestnih ulicah in parkiranjem.”

Sagrada Familia

# Umetnik Pablo Picasso

Poleg Gaudijeve arhitekture, si v Barceloni vsekakor oglej še Museo Picasso, kjer hranijo dela mladega umetnika. Na pivo zavij v pivnico Els 4 Gats, kjer sta se nekoč dobivala tudi Picasso in Dali.

# Še en španski umetnik – Joan Miró

Fundació Joan Miró je eden največjih muzejev na svetu in hrani več kot 300 slik in skulptur tega španskega nadrealističnega umetnika in njegovih sodobnikov.

Gernika Pabla Picassa

# Gurmanski španski užitki

Ko si v Španiji, moraš poskusiti tapas, majhne prigrizke, ki jih ješ z roko ali zobotrebci, najraje ob kozarcu piva. Poleti se prileže tudi hladna paradižnikova juha gazpacho.

# Poležavanje na plaži

V Barceloni se lahko tudi sončiš in kopaš na plažah kot sta Sant Sebastià in Barceloneta, ali pa se zapelješ na plažo izven mesta.

Plaže v Barceloni
Park Güell

# Razvpita La Rambla

La Rambla je najbolj znana ulica v centru Barcelone, priljubljena tako med turisti kot domačini, na njej pa je polno uličnih umetnikov, prodajaln s suvenirji in kavarn.

Sledite nam

Oznake

# Zeleni parki

Poleg parka Güell, si oglej še Parc de la Ciutadella, kjer se lahko sprehodiš mimo katalonskega parlamenta ali zaviješ v živalski vrt.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!