fbpx

Barcelona – Kaj moraš nujno obiskati?

Potovanja, Zanimivosti

Barcelona je primerna tudi za kratek vikend izlet.

# Gaudíjeva arhitektura

Antonijo Gaudí je s svojo modernistično arhitekturo pustil velik pečat mestu. Ne preskoči ogleda njegove Sagrade Familie (mogočne bazilike svete družine), pravljičnega Parka Güell in neobičajne zgradbe La Pedrera.

Mojcej2: “Madrid in Barcelona sta večmilijonski mesti. Jaz bi rezervirala hotel izzven centra, ne bi hodila z avtom po mestu. Taki hoteli imajo v večini primerov brezplačno parkirišče. Gledala bi samo, da je postaja metroja blizu. Cene vozovnic javnega prevoza so nizke in bi uporabljala metro. Hitreje, predvsem pa nimaš težav z vožno po mestnih ulicah in parkiranjem.”

Sagrada Familia

# Umetnik Pablo Picasso

Poleg Gaudijeve arhitekture, si v Barceloni vsekakor oglej še Museo Picasso, kjer hranijo dela mladega umetnika. Na pivo zavij v pivnico Els 4 Gats, kjer sta se nekoč dobivala tudi Picasso in Dali.

# Še en španski umetnik – Joan Miró

Fundació Joan Miró je eden največjih muzejev na svetu in hrani več kot 300 slik in skulptur tega španskega nadrealističnega umetnika in njegovih sodobnikov.

Gernika Pabla Picassa

# Gurmanski španski užitki

Ko si v Španiji, moraš poskusiti tapas, majhne prigrizke, ki jih ješ z roko ali zobotrebci, najraje ob kozarcu piva. Poleti se prileže tudi hladna paradižnikova juha gazpacho.

# Poležavanje na plaži

V Barceloni se lahko tudi sončiš in kopaš na plažah kot sta Sant Sebastià in Barceloneta, ali pa se zapelješ na plažo izven mesta.

Plaže v Barceloni
Park Güell

# Razvpita La Rambla

La Rambla je najbolj znana ulica v centru Barcelone, priljubljena tako med turisti kot domačini, na njej pa je polno uličnih umetnikov, prodajaln s suvenirji in kavarn.

# Zeleni parki

Poleg parka Güell, si oglej še Parc de la Ciutadella, kjer se lahko sprehodiš mimo katalonskega parlamenta ali zaviješ v živalski vrt.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.