fbpx

Bernardin: jesenska romantika ob slovenskem morju za dva

Nasveti

Celinsko vreme zna biti v ravninah in kotlinah včasih prav turobno in misli vama hitro zatavajo k poletni brezskrbnosti in sončnim, toplim dnem. Spomin na dopust ob morju vaju sicer greje, skupaj s številnimi fotografijami, ki sta jih posnela poleti, a kaj, ko to ni dovolj. Polepšajta si jesen z oddihom v Bernardin Resortu v […]

Celinsko vreme zna biti v ravninah in kotlinah včasih prav turobno in misli vama hitro zatavajo k poletni brezskrbnosti in sončnim, toplim dnem. Spomin na dopust ob morju vaju sicer greje, skupaj s številnimi fotografijami, ki sta jih posnela poleti, a kaj, ko to ni dovolj. Polepšajta si jesen z oddihom v Bernardin Resortu v Portorožu, kjer mislijo na pare in jim pripravijo nepozabna vikend doživetja.

Tudi podaljšan vikend je dovolj, da si spet nabereta novih moči, zamenjata okolje in ponovno obudita romantiko ter strast in se zbližata ter skupaj preživita dragocen čas samo za vaju. Že krajši jesenski oddih vama bo postregel z razvajanjem in, če bo vreme naklonjeno, tudi s prelepimi razgledi in romantičnim sončnim zahodom nad gladino morja.

Umik iz vsakdanjega vrveža in presek z rutino

Užijta tople barve jeseni in pripravita svoje telo na izzive hladnih zimskih dni. S plavanjem, z masažo in savno si okrepita imunski sistem, uživajta v kulinarični in vinski ponudbi ter se sprehodita po bližnjih mestecih v neokrnjeni naravi. Blagodejen in krepčilen morski zrak vaju bo napolnil z novimi močmi!

Umaknita se iz vsakodnevnega vrveža in rutine in si privoščita kratek jesenski oddih na enem najlepših kotičkov slovenske obale, od katere vaju loči le dobra ura ali dve vožnje. Slovenska Istra je tudi v pozni jeseni obsijana s soncem, temperature so višje, kot v notranjosti, sprehajalne poti ob morju so kot ustvarjene za hojo v dvoje, z roko v roki ali v objemu drug drugega.

Iz Hotela Histrion in Grand Hotela Bernardin imata približno 20 minut prijetne hoje do Pirana (malo več ali manj, odvisno od vajinega tempa korakov in števila ustavljanj za poljube…), do najbolj očarljivega slovenskega obmorskega mesteca pa se lahko zapeljeta tudi z brezplačnimi minibusom, ki ima postajališče v neposredni bližini Hotela Histrion in Grand Hotela Bernardin.

Zgodovinska mesteca in očarljiva pokrajina

V Piranu vaju čakajo številne zanimivosti, ne samo znani Tartinijev trg, tu je še piranski Akvarij, v katerem bosta spoznala presenetljivo raznovrstnost podvodnih prebivalcev slovenskega morja. Če vaju zanima, kako je videti naše morje prav v tem trenutku, se potopita vanj s podvodno kamero Morske biološke postaje Piran. Številne poti, ki vodijo v Piran, se stikajo v Mediadomu Pyrhani, kjer vaju bodo z multimedijskimi predstavitvami popeljali s časovnim strojem skozi 20 stoletij, od antike do današnjega Pirana. Lahko si ogledata tudi Tonino hišo v Sv. Petru, ki je strokovno obnovljeno tipično bivališče podeželskih prebivalcev, grajeno iz kamna, ki poleti s hladom ščiti prebivalce pred pripeko, pozimi pa lovi tople sončne žarke.

Sprehod po mestu lahko nadgradita z obiskom pomembnejših muzejev v Piranu, na primer Muzeja podvodnih dejavnosti, Pomorskega muzeja, Čarobnega sveta školjk Piran, Muzeja solinarstva v krajinskem parku, Kapelučine hiše in še česa. Piran je tudi mesto umetnosti, ogledata si lahko dela umetnikov v Mestni galeriji Piran, v Tartinijevi hiši, Galeriji Duka in Galeriji Hermana Pečariča. Če si želita bolj aktivnega preživljanja prostega časa, vaju naravne znamenitosti popeljejo vse do Piranskega mestnega obzidja, Mesečevega zaliva ali bližnjih Strunjanskih solin.

Ugodna klima, prijetno ozračje in razgibano zaledje vaju kličejo k aktivnostim na prostem in izletom v okolico. Od kolesarjev, tekačev, pohodnikov, navdušencev vodnih športov, za vsakogar se najde prava oblika rekreacije. Vsi našteti hoteli nudijo prilagojene pakete za aktivne, dva od njih pa sta posebej mislila na kolesarje.

Najprej v torklo, potem na osmico

Obiščita istrske vasice s prijaznimi domačini, oljkarje v oljarnah, ki jim tukaj pravijo torkla, vinarje v domačih vinskih kleteh in sadjarje na domačijah. Med letovanjem v Izoli, Strunjanu ali Portorožu lahko raziščeta zanimivo zaledje slovenske Istre. Preteklost lahko spoznata v etnoloških vaških muzejih s tipično istrsko arhitekturo. Lahko se odpravita na izlet do obalnih mest Kopra, Izole ali Pirana, če želita spoznati širšo okolico, pa tudi Trst, Lipica in Škocjanske jame niso daleč.

Na izletu si lahko privoščita pristen kulinarični užitek, za katerega vse od novembra (pa do junija) poskrbijo domače ‘osmice’, ki jih je na Primorskem veliko. Kot zanimivost povejmo, da posamezni pridelovalec lahko organizira le eno osmico na leto, ki traja največ osem dni (od tu tudi ime te nadvse čislane slovenske tradicije v primorskem delu Slovenije). Na njej ponudi vino lastne izdelave, vloženo domačo zelenjavo, hladne narezke, oljke, sire, kuhane klobase, doma pečen kruh in še kaj.

Ko se lahko vse leto kopata v morski vodi

Po vrnitvi lahko uživata trenutke samo zase v Morskem parku Laguna Bernardin. Morski park Laguna Bernardin v Portorožu je največji bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo na slovenski obali. Del več kot tisoč kvadratnih metrov vodnih površin v okviru hotelskega naselja St. Bernardin je namenjen prav vama, ki si želita oddiha v miru in malce zasebnosti, lahko pa se odločita tudi za obisk sosednje cone, kjer vaju čakajo zabavne aktivnosti na vodi. Laguna Bernardin se nahaja znotraj Hotela Histrion in tudi v zimskem času je morska voda v bazenih ogrevana na 29 do 31 stopinj Celzija, v whirlpoolih na 34 do 36 stopinj Celzija, zrak v morskem parku pa na 30 stopinj Celzija. Če se tu ne bi dovolj segrela… vaju lahko greje misel na skupno noč, ki jo bosta preživela v udobni postelji v okusno opremljeni hotelski sobi ali apartmaju.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ker pa sta si gotovo prišla tudi nabrat novih moči in okrepiti imunski sistem, vama pri tem načrtu lahko pomaga obisk finske ali turške savne, morda tudi solarija, vsekakor pa ne smeta izpustiti priložnosti, da si privoščita eno od številnih masaž, ki jih ponujajo v wellness centu Paradise Spa v Grand Hotelu Bernardin, v Wellness Laguni Portorož, ki se nahaja v Hotelu Histrion, ali pa se odpravita v Wellness Syra Strunjan ali po želji v Wellness in Spa Mirta Izola, ki se nahaja v še enem biseru slovenske obale.

Vonj po eteričnih oljih in dotik sprostitve

V rajskem wellness centru Paradise Spa bosta doživela popoln oddih, se sprostila, si nabrala novih moči. med vonjanjem eteričnih olj prisluhnila svoji duši in telesu ter se nepozabno razvajala. V wellness centru Paradise Spa Portorož lahko obisk začneta z razvajanjem v savnah. Na voljo so vama finska savna, infrardeča savna in bio savna. Mokri del sestavljata mediteranska parna kopel in tajska parna kopel. Posebnost je rasul za različne rituale in pilinge telesa. Izbirata lahko med raznovrstnimi programi, v katerih se prepletajo tradicija vzhoda in zahoda ter znanost. Najbolj privlačen del centra je bazen z nepozabnim pogledom na Piranski zaliv in odprto morje. Sproščanje v bazenu bo odličen zaključek vajine rajske izkušnje v Paradise Spa Portorož, kjer kot edinstveno posebnost ponujajo štiriročno masažo Paradise. Preizkusita lahko tudi tradicionalno tajsko Sa-wuan masaža, tajsko aroma masaža z limfno drenažo, refleksno masažo dlani in stopal, tajsko masaža z zeliščnimi snopki, havajsko Lomilomi Nui masaža, indijsko masažo, hot stone masažo, aroma masažo Mediteranea ali Ponklay, švedsko masažo in športno masažo. Opise vseh masaž najdeta tukaj.

In seveda si lahko privoščita – te ponudbe bo posebej vesel ženski del para – nego telesa, nego obraza, nego dlani in stopal, uživata v spa paketih, ki so jih pripravili za zahtevnejše goste, izkoristita posebne mesečne ponudbe My Time, za domov pa tukaj kupita še popolno darilo.

Tudi v Wellness Laguni Portorož lahko uživata v centru za celovito nego zdravja, lepote in dobrega počutja. Strokovnjakinje za nego kože bodo njej svetovale pri izbiri najprimernejše maske za obraz oziroma masaže, manikire, pedikure ali katerega od sprostitvenih programov, pa tudi za moške lepo poskrbijo. Omenimo še Wellness Syra Strunjan, center zdravja, center sprostitve in pomladitve. Strokovnjaki wellness centra Syra izboljšujejo kakovost življenja in zdravja z dotikom ter ponujajo storitve terapevtskih, sprostitvenih in negovalnih programov. Podobno lepa izkušnja vaju čaka v Wellness in Spa Mirta Izola, kjer si v vsakem trenutku leta lahko privoščita sprostitev, ki so jo v centru skrbno načrtovali na podlagi izkušenj in v želji po sproščanju, negovanju, zdravljenju ter ne nazadnje razvajanju gostov.

Nazdravita času samo za vaju

Ali morda razmišljata tudi o tem, kje bosta dahnila svoj ‘da’ pred matičarjem? V Hotelih Bernardin ponujajo idilične lokacije za vajin nepozabni dan. V popolne trenutke rajske poroke vaju ponesejo romantični kotički, razgibane lokacije, sanjski razgledi, razkošje restavracij, izbrana kulinarika, cvetlične dekoracije, zanesljiva kakovost in odlična organizacija.

O vsem tem se lahko pogovorita med uživanjem v kulinaričnem in vinskem izboru Slovenskega primorja, ki vama ju bodo z največjo strokovnostjo in strastjo postregli v eni od izbranih restavracij znotraj izbranega hotela. Strežno osebje bo poskrbelo za vajino nepozabno gurmansko in enološko izkušnjo, ki je še dolgo ne bosta pozabila in bo sestavni del vajinega jesenskega pobega na slovensko morje.

V Grand Hotelu Bernardin vama polpenzion v dvoposteljni sobi s pogledom na morje nudijo že za 67 evrov po osebi na dan, v Hotelu Histrion vama ponujajo polpenzion v dvoposteljni sobi že za 51 evrov po osebi na dan, v Hotelu Salinera Strunjan pa si lahko polpenzion v dvoposteljni sobi privoščita že za 39 evrov po osebi na dan.


Sledite nam


RSS Ustavi se!