fbpx

Bi živeli v trikotni hišici?

Zanimivosti

Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj.

Kot ne smemo soditi knjige po njenih platnicah, velja enako za hiše – posebej te majhne na Japonskem!

55 m2 velika hiša, ki jo je oblikoval arhitekturni biro Mizuishi, leži na trikotni podlagi med reko in cesto. Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj. Trikotna hiša ima 2 nadstropji, s spalnico v pritličju, kuhinjo in dnevno sobo v prvem nadstropju ter majhno igralnico v podstrešnem prostoru dostopnem z lestvijo. Vse stene so prepleskane z belo, kar naredi cel prostor večji in svetlejši.

brancc: “Lahko povem za Japonsko, kjer sem šel SAM (backpacking). Je izjemno varna dežela, vendar opozarjam – DRAGA. Da jih stroški ne bodo presenetili, mene je prišlo za 19 dni ekonomičnega bivanja 3.000 EUR (z letalsko karto, ki je bila 650 €). Bankomati so povsod, tako da naj imata navadno bančno kartico s sabo in še kakšnem mastercard za plan B. Že najcenejši HOSTEL te pride cca 40 €/osebo. Hrana je relativno poceni, vize ne rabita. Prevoz je hudičevo drag – če bi vzela 14dnevno karto za Shinkansen (hitri vlaki- bullet train) – cena cca. 600€/osebo.Drugače pa OBVEZNO navigacija (GPS) in potovalno sveto pismo – Lonely planet.”

Vir: Boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.