fbpx

Bi živeli v trikotni hišici?

Zanimivosti

Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj.

Kot ne smemo soditi knjige po njenih platnicah, velja enako za hiše – posebej te majhne na Japonskem!

55 m2 velika hiša, ki jo je oblikoval arhitekturni biro Mizuishi, leži na trikotni podlagi med reko in cesto. Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj. Trikotna hiša ima 2 nadstropji, s spalnico v pritličju, kuhinjo in dnevno sobo v prvem nadstropju ter majhno igralnico v podstrešnem prostoru dostopnem z lestvijo. Vse stene so prepleskane z belo, kar naredi cel prostor večji in svetlejši.

brancc: “Lahko povem za Japonsko, kjer sem šel SAM (backpacking). Je izjemno varna dežela, vendar opozarjam – DRAGA. Da jih stroški ne bodo presenetili, mene je prišlo za 19 dni ekonomičnega bivanja 3.000 EUR (z letalsko karto, ki je bila 650 €). Bankomati so povsod, tako da naj imata navadno bančno kartico s sabo in še kakšnem mastercard za plan B. Že najcenejši HOSTEL te pride cca 40 €/osebo. Hrana je relativno poceni, vize ne rabita. Prevoz je hudičevo drag – če bi vzela 14dnevno karto za Shinkansen (hitri vlaki- bullet train) – cena cca. 600€/osebo.Drugače pa OBVEZNO navigacija (GPS) in potovalno sveto pismo – Lonely planet.”

Vir: Boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!