fbpx

Bi živeli v trikotni hišici?

Zanimivosti

Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj.

Kot ne smemo soditi knjige po njenih platnicah, velja enako za hiše – posebej te majhne na Japonskem!

55 m2 velika hiša, ki jo je oblikoval arhitekturni biro Mizuishi, leži na trikotni podlagi med reko in cesto. Od zunaj izgleda izredno majhna, vendar je presenetljivo prostorna od znotraj. Trikotna hiša ima 2 nadstropji, s spalnico v pritličju, kuhinjo in dnevno sobo v prvem nadstropju ter majhno igralnico v podstrešnem prostoru dostopnem z lestvijo. Vse stene so prepleskane z belo, kar naredi cel prostor večji in svetlejši.

brancc: “Lahko povem za Japonsko, kjer sem šel SAM (backpacking). Je izjemno varna dežela, vendar opozarjam – DRAGA. Da jih stroški ne bodo presenetili, mene je prišlo za 19 dni ekonomičnega bivanja 3.000 EUR (z letalsko karto, ki je bila 650 €). Bankomati so povsod, tako da naj imata navadno bančno kartico s sabo in še kakšnem mastercard za plan B. Že najcenejši HOSTEL te pride cca 40 €/osebo. Hrana je relativno poceni, vize ne rabita. Prevoz je hudičevo drag – če bi vzela 14dnevno karto za Shinkansen (hitri vlaki- bullet train) – cena cca. 600€/osebo.Drugače pa OBVEZNO navigacija (GPS) in potovalno sveto pismo – Lonely planet.”

Vir: Boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.