fbpx

Fjällräven Polar se ponovno vrača

Novice

Vsak april ta švedska blagovna znamka izbere skupino 30 udeležencev iz vsega sveta in jih odpelje na arktični del Skandinavije, kjer doživijo največjo življenjsko avanturo: skozi skandinavsko tundro se odpeljejo na saneh, ki jih vlečejo posebej za to trenirani psi.

Udeleženci ne potrebujejo nikakršnih predhodnih izkušenj. S tem dogodkom skuša Fjällräven pokazati, da se s pravo opremo, dovolj predhodnih priprav in podporo pravih ljudi vsak udeleži takšne zimske odprave.
Kdor želi sodelovati se lahko med 15.11. in 13.12.2018 prijavi preko interneta, kjer naloži svoje fotografije ali video posnetek. Ta dogodek je lansko leto privabil kar 4.573 kandidatov, medtem ko je spletno stran dogodka obiskalo skoraj 3 milijone ljudi, ki so skupaj podelili 987,000 glasov svojim najljubšim kandidatom.

Zdaj ali nikoli

Fjällräven Polar je za nekatere začetek nečesa večjega in boljšega. Za tisto peščico izbranih je izkušnja, ki jim spremeni življenje.
Larry Daigherty je bil preden se je udeležil Polar odprave zdravnik, specializiran za rakava obolenja. S svojo družino je živel na Floridi. Od svojega otroštva si je želel s sanmi prečkati ledeno tundro. Sanje so se mu začele uresničevati ko je listal revijo na letalu in v njej zasledil članek o Fjällräven Polar.

»Edina stvar o kateri sem govoril po povratku domov je bil ta članek. Še isti večer sem v roke prijel svojo kamero in posnel video s katerim sem se prijavil na Fjällräven Polar. Video je bil zelo enostaven: samo jaz in moje sanje, nič več.«

Larry je bil tistega leta eden od srečnežev, ki so se lahko udeležili Fjällräven Polar. Le nekaj mesecev po prijavi je že stal na saneh, na poti iz Norveške na Švedsko in uresničeval svoje sanje. Ta izkušnja ga je naučila kako voziti sani, kako preživeti v naravi in še mnogo več.

»Najbolj nepozabna izkušnja je bila vožnja znotraj Arktičnega kroga. Da sem imel priložnost vse to izkusiti s sproščenimi in odprtimi ljudmi iz vsega sveta, pa je to izkušnjo naredilo še bolj neprecenljivo. Hkrati pa sem se začel zavedati, da v mojem življenju nekaj manjka.«

Larry je po tej izkušnji naredil pomemben korak v svojem življenju. Sprejel je službo na Aljaski in se z družino preselil v Eagle River, malo stran od mesta Anchorage. Preko poznanstev si je sposodil pse in jih takoj začel uriti. Naslednjo zimo so se mu uresničile še ene sanje. Iditarod: 1600km čiste divjine. Samo Larry in njegovi psi – sam in brez pomoči.

Kako se prijaviti?

Prijavni rok za dogodek v letu 2019 bo potekal med 15.11. in 13.12. 2018. Pred prijavo si je vredno zapomniti nekaj stvari. Mesto na odpravi si lahko zagotovite na dva načina: Preko glasov – ljudje po celem svetu lahko glasujejo za svojega najljubšega kandidata. Ali preko izbora žirije – Fjällräven določi Polar ekipo, ki izbere svoje najljubše kandidate. V naslednjem koraku kandidate razdelijo po območjih. Iz vsakega območja nato izberejo dva kandidata: enega izbere žirija, drugega pa obiskovalci strani z glasovanjem.

NAMIGI PRED PRIJAVO:
• Z videom se lahko predstavimo na bolj izviren način. Zato si vzemite čas in namesto fotografij v prijavo naložite zanimiv video.
• Naj bo kratek. Ker je prijav več kot 5000 se ekipa Fjällrävna ne more vsaki prijavi podrobno posvetiti.
• Ne potrebujete predhodnih izkušenj. Zato namesto naštevanja vseh potovanj in odprav na katerih ste že bili raje povejte kaj zanimivega o sebi.
• Bodite kreativni! Želite da si vas ljudje zapomnijo.
• Deljenje na družbenih omrežjih je ključnega pomena. Tako lahko dosežete kar se da veliko ljudi, ki bodo za vas glasovali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Več namigov pa tukaj:

Forever warm

Fjällräven je za Polar odpravo in arktično okolje v katerem poteka oblikoval posebno kolekcijo. Ta dogodek je odlična priložnost, da lahko Fjällräven testira in razvija nove materiale in tkanine, ki so odporni na ekstremen mraz in veter. Oprema mora biti ne samo topla, ampak tudi izredno funkcionalna. Kandidati so namreč nenehno v gibanju in akciji.
Fjällräven je pri oblikovanju te zimske kolekcije uporabil vse svoje znanje. Tudi če se ne boste udeležili Polar odprave se lahko s temi priljubljenimi Fjällrävnovimi modeli med mrzlo zimo še vedno lepo ogrejete.


Sledite nam


RSS Ustavi se!